ČSAD Liberec nakoupilo kloubové autobusy v Ostravě

Autobus Solaris Urbino 18 CNG v barvách Dopravního podniku Ostrava. Foto: DPOAutobus Solaris Urbino 18 CNG v barvách Dopravního podniku Ostrava. Foto: DPO

Krajem vlastněný dopravce může kloubové autobusy nasadit například na výluky nebo nejvytíženější linky.

Společnost ČSAD Liberec rozšíří svoji flotilu o dva autobusy Solaris Urbino 18 z roku 2009, které dosud jezdily v Ostravě. Vyplývá to z registru smluv, kde dnes Dopravní podnik Ostrava kupní smlouvu s dopravcem vlastněným Libereckým krajem zveřejnil. Za jeden autobus zaplatí 272 tisíc korun.

„Nakoupili jsme je na rozvíjení našich obchodních příležitostí. Jde o vozidla v dobrém stavu za velmi příznivou cenu,“ řekl předseda představenstva ČSAD Liberec Martin Bobek. Ostravský dopravní podnik dieselové autobusy prodává kvůli postupnému přechodu na zemní plyn a elektřinu.

ČSAD Liberec má ve flotile jediný kloubový autobus Karosa B961, který používá spíše výjimečně, například během největší přepravní špičky na linku z Liberce do Bedřichova. Jednou z možností je využití při výlukách, které čekají letos cestující na Liberecku nebo nasazení na linky s vysokou poptávkou, například z Liberce do Jablonce nad Nisou.

Autobusy Solaris jsou k vidění v Liberci teprve od loňského roku, kdy deset nových kloubových autobusů na zemní plyn koupil Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Ten koupil současně i tři starší naftové autobusy Solaris Urbino 18 z Plzně.

Tagy ČSAD Liberec dopravní podnik ostrava DPO Solaris Urbino 18
11 komentářů