ČSA vypraví s A330 více letů po Evropě. Kvůli hokeji i prodlouženým víkendům

Airbus A330-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: ČSAAirbus A330-300 v barvách Českých aerolinií. Foto: ČSA

Zákazníky Českých aerolinií čeká v příštích dnech na některých evropských linkách překvapení. Namísto Airbusu A319 nebo turbovrtulových letadel ATR vypraví

Zákazníky Českých aerolinií čeká v příštích dnech na některých evropských linkách překvapení. Namísto Airbusu A319 nebo turbovrtulových letadel ATR vypraví dopravce několik letů se svým jediným dálkovým letadlem A330-300, které jinak používá jen na linku do Soulu.

Série speciálních letů začíná tento víkend, kdy nasadí A330 na linku z Prahy do Milána hned na první ranní let. „Důvodem je vysoká poptávka cestujících,“ vysvětlil mluvčí Daniel Šabík. Řada lidí letí na prodloužený víkend do Itálie, silná je i poptávka v Itálii po víkendu v Česku.

V pátek 4. května nasadí ČSA svůj největší airbus na večerní linku do Paříže, oslaví tím 80 let spojení s francouzskou metropolí. Jde ale současně i o řešení problému s nedostatkem letadel: ten samý den dopravce jeden spoj ruší a spojí dvě linky do jedné.

Poprvé se A330 v barvách ČSA podívá také v sobotu 5. května na lince do Kodaně. Důvodem je hokejové mistrovství světa. Zatímco soboty jindy bývají v letecké dopravě nejslabším dnem v týdnu, teď poletí čtyři letadla. A330 firma nasadí na ranní let OK504 s odletem v 8:10.

Od června se bude objevovat A330 pravidelně na lince z Prahy do Barcelony každou sobotu. Loni takto ČSA využívaly svůj dálkový stroj jen v červenci a srpnu, letos čtyři měsíce od června do konce září.

ČSA v těchto dnech opouští jeden Airbus A319, registrace OK-OER. Ten podle původních dohod vrací leasingové společnosti, která ho předává německému dopravci Germania. Firma si na letošek kvůli tomu pronajala boeing 737-400 od slovenského Go2Sky, jedná o pronájmu dalšího letadla. Kvůli vysoké poptávce se občas objevují na linkách ČSA i jiní dopravci, minulý týden například dánský JetTime.

Tagy A330-300 České aerolinie ČSA Go2Sky
4 komentáře