ČSA už nelétají s jediným airbusem. Po jedenácti týdnech se vrátil do provozu A319

Airbus A319 OK-REQ Českých aerolinií. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comAirbus A319 OK-REQ Českých aerolinií. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Jediné letadlo ve vlastnictví ČSA bylo odstaveno kvůli výměně podvozku.

České aerolinie už nejsou dopravcem s jediným provozuschopným letadlem. Po téměř třech měsících se vrátil do provozu jediný letoun, které aerolinky i přímo vlastní: Airbus A319 registrace OK-REQ.

Na návrat letounu upozornil na twitteru fotograf Georgi Bidenko. Mluvčí Smartwings Group Vladimíra Dufková na počátku října potvrdila, že se letoun vrátí do provozu na konci měsíce. Důvodem pauzy byla výměna podvozku.

Podle dat ve Flightradar24.com se letadlo vydalo nejprve do Paříže a zpět, další dny je naplánované na linky do Moskvy či Kyjeva. Od 9. srpna létaly ČSA jen s pronajatým A320 registrace OK-HEU. Airbus A319 registrace OK-REQ létá u ČSA od roku 2011, je jediným letadlem, které ČSA i vlastní.

Podle informací deníku Zdopravy.cz souviselo odstavení s naplněním maximálního počtu vzletů a přistání u podvozků, u kterých musí dojít k předepsané výměně. Chybějící letadlo pokrývala firma půjčenými letouny Boeing 737 od Smartwings.

České aerolinie se od příštího týdne vrací na další linku, začnou třikrát týdně létat do Kodaně.

Tagy A319 České aerolinie ČSA OK-REQ
71 komentářů