ČSA se vrací do Bruselu a Varšavy, rozšíří spojení do Košic

Letadlo ATR 42 v barvách ČSA. Foto: České aerolinieLetadlo ATR 42 v barvách ČSA. Foto: České aerolinie

České aerolinie se postupně vrací na další linky, které musely zavřít kvůli pandemii koronaviru. Od září začnou létat do Varšavy

České aerolinie se postupně vrací na další linky, které musely zavřít kvůli pandemii koronaviru. Od září začnou létat do Varšavy a Bruselu, navýší počty letů do Košic.

ČSA oznámily novinky na svém twitterovém účtu. Do Košic už ČSA létají od poloviny června, od 31. července firma rozšíří spojení na 8 letů týdně. „Navýšená frekvence nabízí vhodné spojení přes Letiště Praha do dalších destinací v naší síti,“ uvedly ČSA na svých stránkách. Do Košic budou ČSA létat každý den kromě úterý a soboty, některé dny dvakrát denně s odletem z Prahy v poledne a večer s nočním pobytem v Košicích. Na lince budou ČSA dál létat s ATR72.

Oznámení o navýšení počtu spojení mezi Prahou a Košicemi přišlo dva týdny poté, co vstup na tuto linku oznámil Ryanair. Do Košic bude od srpna létat dvakrát týdně.

Od září se vrací ČSA na další tradiční linky. Jde zejména o spojení s Bruselem, kam firma od září nabídne celkem 12 letů týdně. Dvakrát denně (ráno a večer) poletí ve všední dny, jednou denně o víkendu. Do Bruselu zatím létají Brussels Airlines, od srpna chce začít létat také Ryanair na letiště v belgickém Charleroi.

V září se ČSA vrátí také do Varšavy, kam z Prahy dosud létá denně polský LOT, od 15. července bude létat dvakrát denně.  ČSA od září plánují lety třikrát denně, v sobotu jednou denně a v neděli dvakrát denně. Od 24. července začnou ČSA také létat do Kodaně.

Tagy BRU Brusel České aerolinie ČSA Košice KSC letiště praha LOT obnovení provozu po pandemii koronaviru varšava WAW
24 komentářů