ČSA a Smartwings ruší definitivně spojení do Velké Británie, skončí i zimní lety na Island

První Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek HorákPrvní Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek Horák

Skupina Smartwings neobnoví s příchodem letního letového řádu do Velké Británie. Po zastavení provozu na zimu na lince ČSA do

Skupina Smartwings neobnoví s příchodem letního letového řádu do Velké Británie. Po zastavení provozu na zimu na lince ČSA do Birminghamu a lince Smartwings na londýnské letiště Gatwick se dopravce rozhodl provoz neobnovit ani v letním letovém řádu. Současně ukončí letos na podzim zahájené spojení na Island přes Kodaň.

Informace vyplývající z rezervačních systémů potvrdila mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. V případě linky na Island poletí poslední spoj 6. ledna z Prahy a 7. ledna zpět. S nástupem letního letového řádu firma obnoví přímé lety bez mezipřistání v Kodani. Provoz linky na Island přes Kodaň zahájila firma na začátku listopadu. Firma částečně proškrtala i letový řád mezi Prahou a Kodaní.

Lety do Velké Británie byly podle původního oznámení dopravce jen přerušeny na zimu, nakonec je ČSA a Smartwings neobnoví.

„S obnovením provozu linky Smartwings do Londýna  a linky ČSA do Birminghamu v letním letovém řádu nepočítáme z obchodních důvodů,“ vysvětlila Dufková. „Za situace, kdy dlouhodobě nemůžeme provozovat letouny B 737 MAX je nutné se výhradně zaměřit na optimální komerční využití naší flotily a provoz linek, která splňují naše obchodní očekávání,“ dodala. Smartwings měly mít v tuto chvíli k dispozici už 21 letadel 737 MAX.

Tagy BHX České aerolinie CPH ČSA Island KEF letecké spojení na Island LGW prg smartwings Top Velká Británie
92 komentářů