ČSA věří severu. Na Island chtějí létat v létě přímo každý den

První Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek HorákPrvní Boeing 737-800 v barvách ČSA registrace OK-TST. Foto: Marek Horák

České aerolinie od dnešního dne zavádějí každodenní přímé spojení z Prahy na Island. Zatímco v zimě bude letadlo létat s

České aerolinie od dnešního dne zavádějí každodenní přímé spojení z Prahy na Island. Zatímco v zimě bude letadlo létat s mezipřistáním v Kodani, od letního letového řádu firma nově bude lítat na letiště v Keflavíku každý den.

Na přímé lety každý den od letního letového řádu upozornil jako první server Routes Online, deníku Zdopravy.cz to potvrdila mluvčí mateřských Smartwings Vladimíra Dufková. Lety jsou naplánované na každý den s odletem ve 21:50 z Prahy a příletem po necelých čtyřech hodinách let ve 23:50 do Keflavíku. Zpět letadlo odlétá v 0:40 z Islandu a přistává v Praze v 6:25. Na linku počítá dopravce s Boeingem 737-800. Proti letošnímu letovému letnímu řádu jde o výrazné navýšení: letos v létě létaly ČSA jen od června a třikrát týdně.

Skupina Smartwings, pod které ČSA patří, musí v příštích týdnech také vyřešit i to, zda bude v příštím letním letovém řádu počítat s letadly 737 MAX. Firma je z rezervačního systému vyřadila až do konce zimního letového řádu. Rozhodnutí ještě nepadlo. „Podle posledního vyjádření EASA začínáme být mírně optimističtější a začínáme věřit v návrat v prvním čtvrtletí roku 2020,“ uvedla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková.

Tagy České aerolinie Island KEF letecké spojení na Island Praha - Keflavík prg smartwings
35 komentářů