Chomutovská silnice u Slaného se opravuje, jezdí se kyvadlově

Oprava silnice. Pramen: ŘSDOprava silnice. Pramen: ŘSD

Opravy vytížené silnice I/7 probíhají po polovinách, místem se projíždí kyvadlově podle semaforu.

Řidiči na vytížené chomutovské silnici I/7 u Slaného se musejí připravit na dopravní komplikace. Ředitelství silnic a dálnic zahájilo nedaleko místa, kde se dálnice D7 mění v silnici I. třídy rozsáhlou opravu.

Opravuje se obchvat Slaného, konkrétně úsek mezi Netovicemi a mimoúrovňovou křižovatkou se silnicí I/16. Postupně zde až do 11. srpna budou probíhat velkoplošné výspravy povrchu. „V rámci oprav bude vyfrézovaná stará obrusná vrstva, vyčištěn povrch, aplikován spojovací postřik a položena nová obrusná vrstva. Výjimkou je úsek silnice u křižovatky se silnicí II/118 Slaný-Smečno, kde je nutné vyfrézovat a následně položit dvě konstrukční vrstvy,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Opravy probíhají po polovinách, místem se projíždí kyvadlově podle semaforu. „Zejména v období dopravních špiček je nutné počítat se zdržením,“ uvedlo Ředitelství silnic a dálnic.

Jak před týdnem uvedl server Mapy.cz, letos o prázdninách je na českých silnicích rekordní počet uzavírek a omezení. A to až o 50 procent více než loni. „Aktuálně máme v Česku cca 5900 probíhajících uzavírek. A také 190 semaforů s kyvadlovou dopravou. Realita tam venku bude ještě o kousek víc, i tak, absolutní rekord,“ napsal web Mapy.cz na svém twitterovém účtu.

 

 

Tagy I/7 ŘSD
5 komentářů