Silničáři chystají velkou odpočívku v Krušných horách u hranic s Německem

Odpočívka, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOdpočívka, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Poznámka o téměř nulové nabídce parkovacích míst pro kamiony platí pro celý tah od Prahy k Chomutovu a dále do Saska.

Silničáři pokračují ve snaze vybavit důležitý tah do Německa po D7-I/7 odpovídajícím zázemím pro kamiony a jejich řidiče. Aktuálně začali s přípravou odpočívky na hřebenech Krušných hor nedaleko hranic u Hory Sv. Šebestiána. Plán poslali k posouzení vlivu na okolí (proces EIA), zatím do tzv. zjišťovacího řízení.

Odpočívka má být na jedné straně silnice I/7, a to ve směru na Chomutov. Sloužit bude nicméně oběma směrům. Její rozloha bude 47 tisíc m²; počítá se s 80 místy pro kamiony a 60 místy pro osobní vozy. Několik míst bude vyhrazeno i karavanům a autobusům.

„V zájmovém území v současném stavu prakticky neexistuje možnost zaparkovat nákladní vozidlo v blízkosti silnice I/7,“ píše se v dokumentaci EIA. Kamiony tak často parkují přímo v obci Hora Sv. Šebestiána, kam přitom mají vjezd zakázán. Součástí nové odpočívky by měla být i čerpací stanice, ta ale do procesu EIA zatím není zahrnuta. Odpočívka by se měla stavět v letech 2025 až 2026.

Poznámka o téměř nulové nabídce parkovacích míst pro kamiony přitom platí pro celý tah po dálnici D7 od Prahy k Chomutovu, odkud má komunikace dále do Německa podobu rozšířené silnice I/7. Ve stejné době jako odpočívka u Hory Sv. Šebestiána by tak měla vzniknout i odpočívka Všehrdy na D7. Ta už procesem EIA prochází.

Tagy D7 I/7 odpočívka Hora Sv. Šebestiána ŘSD
41 komentářů