Na silnici I/7 do Chomutova končí po půlroce kyvadlový provoz, most u Kutrovic je hotový

Oprava mostu u Kurovic na silnici I/7. Foto: ŘSDOprava mostu u Kurovic na silnici I/7. Foto: ŘSD

Most bude sloužit pro jeden jízdní pás budoucí dálnice D7.

Řidičům na silnici I/7 z Prahy do Chomutova končí od zítřka dlouhé omezení na mostě u Kutrovic za Slaným. Od druhé poloviny května zde byl zaveden kyvadlový provoz kvůli rekonstrukci mostu přes Bakovský potok.

Otevření mostu oznámil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martin Buček. V celé šířce bude most průjezdný od čtvrtečního poledne. Provoz po mostu byl řízen semafoty, kvůli tomu se zde v době dopravních špiček tvořily často kolony.

Most je z roku 1990, podle Bučka bylo rozhodnuto o rekonstrukci zejména z důvodu propadu přechodových oblastí na obou koncích mostu. „V průběhu rekonstrukce byla zbořena pokleslá křídla mostu, byly odtěženy stávající přechodové oblasti a provedeny nové, včetně nových křídel a přechodových desek,“ popsal Buček rozsah opravy. Ta vyšla na 52 milionů korun, zhotovitelem byl Strabag.

Současně došlo k vybudováni chybějícího odvodnění založení krajních opěr a přechodových oblastí. Most byl odstrojen až na nosnou konstrukci, došlo k výměně nefunkčních dilatačních závěrů a ložisek u krajních, sanovaných opěr. Nová jsou svodidla i zábradlí.

Most se v budoucnu stane součástí levého jízdního pásu plánované dálnice D7. Ve směru na Chomutov vyroste při výstavbě dálnice na pravé straně nový mostní objekt. „V rámci jeho výstavby bude sice ještě provedena oprava spodní stavby stávajícího mostu, ale doprava na mostě již nebude nijak omezena,“ dodal Buček. Podle aktuálního harmonogramu by se mělo začít v roce 2023.

Oprava mostu u Kutrovic na silnici I/7. Foto: ŘSDOprava mostu u Kutrovic na silnici I/7. Foto: ŘSDOprava mostu u Kutrovic na silnici I/7. Foto: ŘSDOprava mostu u Kutrovic na silnici I/7. Foto: ŘSDOprava mostu u Kutrovic na silnici I/7. Foto: ŘSDOprava mostu u Kutrovic na silnici I/7. Foto: ŘSD
Tagy I/7 most Kutrovice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
18 komentářů