China Southern chtějí být největší aerolinkou světa, plánují flotilu 2 000 letadel

Airbus A380 v barvách China Southern Airlines. Foto: AirbusAirbus A380 v barvách China Southern Airlines. Foto: Airbus

Největší čínská letecká společnost China Southern Airlines chce zaútočit na dlouhodobé prvenství American Airlines v žebříčku největších dopravců světa. Na

Největší čínská letecká společnost China Southern Airlines chce zaútočit na dlouhodobé prvenství American Airlines v žebříčku největších dopravců světa. Na konferenci World Routes v čínském Kantonu oznámil šéf firmy Tan Wangeng ambiciózní plán na téměř ztrojnásobení celé flotily do roku 2035.

Do roku 2020 budeme mít tisíc letadel, do roku 2035 dva tisíce,“ citovala agentura Reuters  Wangenga. Aktuálně má China Southern 786 osobních a nákladních letadel.

Čína patří k nejrychleji rostoucím leteckým trhům. Wangeng očekává, že kromě vnitrostátní dopravy potáhne poptávku i mezinárodní cestovní ruch. „Do roku 2020 bude létat ročně kolem 200 milionů lidí z Číny na dovolenou do zahraničí. V této oblasti je hodně příležitostí pro další rozvoj,“ dodal. Podle něj chtějí aerolinky nově spolupracovat i s nízkonákladovými aerolinkami, které zejména v oblasti Jihovýchodní Asie zažívají velký boom.

Dosud největší leteckou společností na světě podle počtu letadel, tržeb i počtu cestujících jsou American Airlines, které mají ve flotile necelou tisícovku letadel. China Southern jsou aktuálně čtvrtým největším dopravcem podle počtu letadel, letos předstihly americké Southwest Airlines.

Tagy China Southern Airlines největší aerolinky světa
Žádné komentáře