Cestující z Itálie a ze Soulu musí v Praze speciální bránou. Jen pokud letí přímo

Letiště Praha. Pramen: Letiště PrahaLetiště Praha. Pramen: Letiště Praha

Letiště Praha začalo kvůli epidemii koronaviru posílat po příletu cestující z přímých linek z Itálie a korejského Soulu speciální branou

Letiště Praha začalo kvůli epidemii koronaviru posílat po příletu cestující z přímých linek z Itálie a korejského Soulu speciální branou a lety z těchto destinací soustřeďuje do jednoho takzvaného gatu. Platí v něm zvýšená hygienická opatření a personál si u nich všímá, zda někdo nemá příznaky horečky.

Letiště o novince informovalo na svém twitteru. Jižní Korea a Itálie jsou zeměmi, kde v posledních dnech došlo k velkému nárůstu počtu onemocnění koronavirem. „Podle našich informací jsme prvním letištěm na světě, které taková opatření na příletech z Itálie přijímá,“ uvedlo letiště na twitteru. Lety z Číny už vláda do Česka zakázala dříve.

Opatření bylo zavedené dnes. Z Itálie má jako první přiletět v 11 hodin letadlo Ryanairu z Říma. Zatímco konec letů z Číny nemá na počty cestujících zásadní vliv, případná stopka na spojení z Itálie by byla pro byznys letiště citelnou ztrátou: loni podle statistik prošlo odbavením na Ruzyni na letech do a z Itálie 1,46 milionu cestujících. Po Velké Británii nelétá z Prahy do žádné jiné země tolik lidí. Z Prahy se létá aktuálně přímo na celkem jedenáct italských letišť, ve třech případech (Milán, Benátky a Řím) jde o dvě letiště pro jedno město.

Opatření nijak neřeší kontrolu cestujících, kteří do Prahy přilétnou ze zemí, kde se koronavir rozšířil, jinou než přímou linku.

Tagy koronavir Koronavirus letiště praha
33 komentářů