Cestovní kancelář TUI pokračuje s českou expanzí, začala létat z Ostravy

Cestovní kancelář TUI spustila lety z Ostravy. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýCestovní kancelář TUI spustila lety z Ostravy. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

V nabídce destinací s odletem z Ostravy má TUI kromě zmíněné Antalye také Burgas, Varnu a Heraklion.

Největší evropská cestovní kancelář TUI pokračuje v expanzi na českém trhu. Vloni začala s lety z Prahy, letos přidává Ostravu a Brno. Z ostravského letiště odletěli první klienti TUI v pondělí 27. května, a to do turecké Antayle se Smartwings.

V nabídce destinací s odletem z Ostravy má TUI kromě zmíněné Antalye také Burgas, Varnu a Heraklion. Podle šéfa ostravského letiště Jaromíra Radkovského znamená příchod cestovní kanceláře na Mošnov fakt, že její klienti již nebudou muset dojíždět do Katovic, kde je jinak velmi silným hráčem.

„Nabídku zájezdů pro české klienty jsme letos podstatně rozšířili. Od zákazníků máme ale zpětnou vazbu, že by si přáli více destinací, a to nejen v letní sezóně. Naším cílem je jim vyhovět, a proto postupně přidáváme nové destinace nejen na letní, ale i na zimní sezónu. Chceme si vybudovat stabilní pozici na českém trhu a nabízet kvalitní produkty tak, jako to již dlouhá léta děláme na jiných evropských trzích,“ řekl deníku Zdopravy.cz šéf české pobočky TUI Filip Vítek.

Cestovní kancelář TUI spustila lety z Ostravy.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýCestovní kancelář TUI spustila lety z Ostravy.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýCestovní kancelář TUI spustila lety z Ostravy.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Velký hráč jako v zahraničí

Na dotaz, jestli je na českém trhu místo pro tak velkého hráče, jakého známe ze zahraničí, a jestli jím zde chce TUI být, Vítek odpověděl, že samozřejmě.

„Značka TUI je jen jedna a na všech trzích kde působí se drží stejné strategie a dodržuje standardy skupiny TUI. Proto jsme si jistí, a aktuálně to i vidíme na našich číslech, že klienti rádi vítají nového hráče, který přináší čerstvý vítr na trh zájezdů,“ dodal Vítek.

Podle Vítka spolupracuje TUI se všemi leteckými společnostmi, které létají z českých letišť. Reagoval tím na otázku, jestli na českých letištích někdy uvidíme letadla v barvách TUI.

„Kapacitu plánujeme tak, abychom si vybudovali stabilní pozici na trhu a pokryli poptávku klientů, kteří se rozhodnou strávit dovolenou s TUI,“ uzavřel Vítek.

Tagy dovolená Letiště Ostrava OSR TUI TUI Czechia zájezdy
37 komentářů