dkv-spojujeme

České dráhy revitalizují další „koženky“, úpravou prochází padesát vagónů

Vůz Bdt po revitalizaci. Foto: České dráhyVůz Bdt po revitalizaci. Foto: České dráhy

České dráhy se vlastní silou pustily do dalších úprav vozů z osmdesátých a začátku devadesátých let. Po nedávno představené modernizaci

České dráhy se vlastní silou pustily do dalších úprav vozů z osmdesátých a začátku devadesátých let. Po nedávno představené modernizaci „honeckerů“ řady Bdmtee dopravce zařadil do provozu první revitalizované vozy řady Bdt a Bdtee.

Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského jde o zhruba padesát vozů, které mají zvýšit kulturu cestování zejména u spěšných vlaků ve Středočeském kraji na trase Praha – Benešov/Tábor a Praha – Kutná Hora. Jde zhruba o dvacet vozidel řad Bdmtee a třicet vagónů řad Bdt a Bdtee. V případě řady Bdmtee tak České dráhy modernizují vozy dvěma způsoby: větší modernizací, kterou představily v Ostravě na Czech Raildays, a menší, kterou dělají pro spěšné vlaky ve Středočeském kraji.

Při této revitalizaci je především provedena oprava výplní sedaček, provedeno přečalounění textilním potahem, dále podle potřeby se provádějí výměny podlahových krytin, oken, osazeny jsou záclonky, revitalizována je buňka WC. Všechny vozy jsou osazeny signalizací otevření dveří,“ popsal Šťáhlavský.

Revitalizaci České dráhy provádí ve vlastním Oblastním centru údržby Západ v Plzni. „ Aktuálně je provedena nadpoloviční většina v současné době naplánovaných revitalizací,“ dodal Šťáhlavský.

Vůz Bdt po revitalizaci. Foto: České dráhyVůz Bdt po revitalizaci. Foto: České dráhyVůz Bdt po revitalizaci. Foto: České dráhy
Tagy Bdmtee Bdt Bdtee České dráhy revitalizace Top
79 komentářů