dkv-spojujeme

České dráhy zvažují velkou opravu motorového vozu po požáru, strojvedoucí dostal za rychlou reakci odměnu

Požár RegioSpideru v Harrachově. Pramen: Správa železnicPožár RegioSpideru v Harrachově. Pramen: Správa železnic

Strojvedoucí rozpojením soupravy zabránil poškození druhého motorového vozu.

(aktualizováno 12:09) České dráhy budou nejméně rok na Jizerskohorské železnici bez jednoho motorového vozu Stadler RS1. Po květnovém požáru vozu v Harrachově zvažuje dopravce jeho opravu, která by trvala nejméně rok.  Příčina požáru je zatím stále v šetření.

„Při požáru byl poškozen interiér vozidla včetně kabeláže a na některých místech došlo k deformaci skříně vozidla. Specifikace opravné doby a nákladové náročnosti se bude odvíjet od provedení rozměrové kontroly vozidla na specializovaném pracovišti,“ uvedl mluvčí Českých drah Robert Pagan. Podle informací deníku Zdopravy.cz  by k opravě mohlo dojít u výrobce v závodu Stadleru v berlínské čtvrti Pankow.

Podle Pagana lze očekávat, že na základě aktuálních informací by případná oprava trvala nejméně rok. Při požáru se odhadovaná škoda uváděla 50 milionů korun.

K požáru došlo u první ze dvou spojených vozů RegioSpider. Strojvedoucí po příjezdu do stanice Harrachov jednotky rozdělil, se zadní dojel do bezpečné vzdálenosti a zabránil tak dalším škodám. „Můžeme potvrdit, že tento zaměstnanec obdržel za svou pohotovou reakci finanční odměnu,“ dodal Pagan.

(Článek byl aktualizován po dodatečné reakci Českých drah, podle které není ještě o opravě finálně rozhodnuto)

Požár RegioSpideru v Harrachově. Pramen: Správa železnicPožár RegioSpideru v Harrachově. Pramen: Správa železnicPožár RegioSpideru v Harrachově. Pramen: Správa železnicHořící RegioSpider. Pramen: HZS Libereckého kraje
Tagy 840 České dráhy RegioSpider Stadler RS1 Top
54 komentářů