České dráhy musely odstavit další pendolino, poškodila ho závada na trati v Pečkách

Pendolino mezi Chocní a Ústím nad Orlicí. Foto: České dráhyPendolino mezi Chocní a Ústím nad Orlicí. Foto: České dráhy

Doba odstavení jednotky bude jasná po komisionální prohlídce.

České dráhy musely včera podvečer odstavit jednu z jednotek pendolino řady 680. Důvodem bylo její poškození v Pečkách. Šlo konkrétně o spoj IC515 z Františkových Lázní do Bohumína.  Aktuálně tak jezdí jen se čtyřmi jednotkami.

Letos jde již o třetí případ, kdy jednotku poškodila závada na infrastruktuře. Mediálně známý je letošní případ ze Žiliny, který vedl dokonce i k dopisu dopravce správci infrastruktury, aby dal tratě do pořádku. Letos jednu z jednotek poškodilo také najetí do nářadí na trati.

České dráhy dočasně přišly o další pendolino, narazilo do nářadí

Podle zjištění deníku Zdopravy.cz došlo v Pečkách. Ve stanici se uvolnil kryt výhybky, poškodil spodky vozů od třetího vozu dál a prorazil trakční měnič. Jednotka byla na místě nepojízdná, cestující byli nakonec po několika hodinách čekání evakuováni do CityElefantu jedoucím z Prahy do Kolína. Ten následně pokračoval až do Bohumína jako náhradní souprava.

„Můžeme potvrdit, že důvodem byla závada na infrastruktuře,“ řekla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. Jak dlouho bude jednotka mimo provoz zatím není jasné. „Budeme to vědět po komisionální prohlídce,“ dodala mluvčí.

České dráhy původně jezdily se sedmi jednotkami, jednu vyřadily po nehodě v Bohumíně loni v létě, část vozů slouží jako záloha. Jedna bývá odstavená kvůli instalaci ETCS.

Začala nejdražší instalace ETCS. Montáž zabezpečovače do pendolin nemá ohrozit jejich nasazení

Tagy 680 České dráhy pendolino Správa železnic
85 komentářů