České dráhy dočasně přišly o další pendolino, narazilo do nářadí

Pendolino 680.001 při zkušební jízdě po opravě. Pramen: České dráhyPendolino 680.001 při zkušební jízdě po opravě. Pramen: České dráhy

Vlak z Bohumína do Františkových Lázní skončil v Suchdole nad Odrou.

České dráhy musí dočasně odstavit další jednotku pendolino. K jejímu poškození došlo dnes ráno v Suchdole nad Odrou, když narazila do nářadí ponechaného v průjezdném průřezu vozidla.

K události došlo u vlaku SC512 z Bohumína do Františkových Lázní v 7:31. Podle stránek ČD mimořádnosti došlo k dopravní závadě. Vlak je ve zbývající trase zrušen. Cestující do Prahy mají použít vlak Ex 144 Ostravan, který mimořádně zastaví v Suchdole nad Odrou.

Náraz do nářadí způsobil podle prvních informací škodu zhruba sto tisíc korun, nikdo nebyl zraněn. Poškození není podle mluvčí Českých drah Vandy Rajnochové zásadní. „Po vyšetření mimořádné události jednotka odjede vlastní silou do depa v Praze,“ dodala Rajnochová.

České dráhy měly původně sedm pendolin. Jedno definitivně vyřadily z provozu po nehodě v Bohumíně loni v červnu, pět z jeho vozů je ale používáno jako provozní záloha při těžké údržbě. Na začátku března přišly ČD o pendolino při vykolejení v Žilině, jednotka se vrátila do provozu na konci měsíce.

Tagy 680 České dráhy pendolino
147 komentářů