České Budějovice poprvé nabídnou v dražbě autovraky odtažené z ulic

Odtah autovraku, ilustrační foto. Foto: Magistrát města LiberceOdtah autovraku, ilustrační foto. Foto: Magistrát města Liberce

Podmínkou pro úspěšné dražitele je platba v hotovosti hned na místě a neprodlený odvoz auta.

České Budějovice se zařadí k městům, která se pokoušejí zbavit odtažených autovraků v dražbě. V pondělí uspořádají dražbu 17 vozidel, která mají propadlou technickou kontrolu, jsou uzamčená, bez klíčů a dokladů. Podobné dražby uspořádalo už dříve třeba Ústí nad Labem nebo Liberec.

Dražba se uskuteční ve vozovně Dopravního podniku města Českých Budějovic (DPMCB) v Horní ulici. Dražit se začne v 15:00, prohlídka vozidel bude umožněna od 13:00. Podle Kristýny Radové z odboru správy veřejných statků magistrátu jde o vůbec první pokus tohoto druhu v Českých Budějovicích.

Pokud se pro vozidla nenajdou zájemci, budou předána k ekologické likvidaci. Podmínkou pro úspěšné dražitele je platba v hotovosti hned na místě, neprodlený odvoz auta (za úplatu tuto službu nabízí DPMCB) a jeho přepis na evidenci motorových vozidel do 10 dnů na vlastní náklady.

Nejnižší úředně stanovenou cenu má Renault Clio (1 200 Kč), nejvyšší BMW 645 d (11 tis. Kč). Seznam vozidel je na stránkách města, stejně jako jejich fotografie.

Tagy autovraky České Budějovice dražba autovraků
21 komentářů