Auto za dvě stovky. Liberec draží vraky z ulic

Vozidla pro dražbu v Liberci. Foto: Liberec.czVozidla pro dražbu v Liberci. Foto: Liberec.cz

Dá se očekávat zájem o auta kvůli náhradním dílům.

Liberec je dalším městem, které se zítra pokusí alespoň něco vydělat na vracích aut s propadlou technickou kontrolou, které jeho majitelé nechali na ulicích města.

Zítra v 9 hodin začne v sídle Odtahové služby Říha v Krokově ulici (u železniční stanice Liberec–Horní Růžodol) dražba patnácti vozů bez platné STK a bez klíčů. Jde o auta v různém stavu rozkladu, ke kterým se majitelé nehlásí a město je nechalo odtáhnout. Seznam je na stránkách města. Výtěžek z dražby půjde na úhradu nákladů za odtah a odstavení vozidla. Pokud se vozidlo nepodaří vydražit, bude následovat jeho likvidace.

Vyvolávací cena začíná na 200 Kč. Pro Liberec jde o první pokus, jak na vracích vydělat alespoň část peněz spojených s náklady na odtah. Dá se očekávat zájem zejména od těch, kteří budou chtít vozidla využít na náhradní díly.

Obdobná dražba vozidel se v zemi uskutečnila loni na podzim v Ústí nad Labem, zájemců o koupi auta přišlo 46. Radnice tehdy 16 vozů vydražila za 123 100 korun. Nejvíc zaplatil bývalý automobilový závodník za Škodu 120, a to 35 500 korun.

Tagy autovraky dražba autovraků liberec
36 komentářů