Černý týden britských letišť. Uzavřený Birmingham, u Gatwicku možná drony ani nebyly

Policie na Gatwicku. Foto: Sussex PolicePolicie na Gatwicku. Foto: Sussex Police

Policie propustila dva podezřelé z provozu dronů kolem druhého největšího britského letiště Gatwick. Drony kolem Gatwicku narušily provoz mezi středou

Policie propustila dva podezřelé z provozu dronů kolem druhého největšího britského letiště Gatwick. Drony kolem Gatwicku narušily provoz mezi středou a pátkem na 36 hodin.

Propuštění sedmačtyřicetiletého muže a čtyřiapadesátileté ženy z Crawley oznámila policie v tiskové zprávě.

Zavření letiště omezilo provozu zhruba tisíce letadel a přes 140 tisíc cestujících. Policie ale poprvé připustila, že možná žádné drony provoz nenarušily.

Server BBC citoval mluvčího policie v Sussexu Jasona Tingleyho, podle kterého závisela policie a později i armáda pouze na svědcích. Policie tak neměla jisté důkazy o tom, že by se drony okolo letiště pohybovaly. Podle něj je vždy možné, že svědectví bylo mylné. Drony ale podle policie vidělo více lidí včetně zaměstnanců letiště či policie. V sobotu u letiště našli poškozený dron. Vedení letiště nabídlo odměnu 50 tisíc liber za informace, které povedou k vypátrání pachatelů údajného provozu dronů.

Nejde o jediný výpadek v tomto týdnu. V neděli podvečer přestalo odbavovat lety také letiště v Birminghamu kvůli výpadku systému řízení letového provozu. Po zhruba dvou hodinách se ale výpadek podařilo odstranit.

Tagy drony Gatwick Londýn - Gatwick
4 komentáře