Čedok končí s LOTem na přímých letech do exotiky, spolupracovat bude výhradně se společností Neos

Dreamliner společnosti LOT v Praze. Pramen: ČedokDreamliner společnosti LOT v Praze. Pramen: Čedok

Neos nasadí na chartery Čedoku do exotiky Boeing 787-9 Dreamliner v konfiguraci tří cestovních tříd.

Spolupráce cestovní kanceláře Čedok a letecké společnosti LOT na charterových letech z Prahy do exotiky po třech letech končí. Polského národního dopravce vystřídá na Ruzyni italská letecká společnost Neos. Deníku Zdopravy.cz to potvrdila mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková. Klienti Čedoku už s Neosem z Česka létali.

„Vyjednávání na každou sezonu probíhají s leteckými společnostmi na celém trhu, vždycky hledáme optimální variantu jak z pohledu odletových dnů, možnosti provozu z různých letišť, kapacity a typu letadla či služeb na palubě,“ vysvětlila Pavlíková.

Podle Pavlíkové jedná Čedok s každým dopravcem přibližně s ročním předstihem o všech obchodních podmínkách a možnostech pro charterovou dopravu a v tuto chvíli už začíná připravovat zimní sezonu pro roky 2025 a 2026.

Praha, Brno, Ostrava a Bratislava

Neos nasadí na chartery Čedoku do exotiky Boeing 787-9 Dreamliner v konfiguraci tří cestovních tříd. Létat bude kromě pražského letiště také z Brna, Ostravy a Bratislavy.

„Z Prahy pokračuje spojení na Madagaskar, do Dominikánské republiky a do thajského Krabi. Z ostatních letišť zamíří letadla na thajský Phuket a na Mauricius. Nabídku doplní i v letošní zimě ještě Zanzibar, Keňa a Omán, do těchto destinací budeme využívat Smartwings, standardně s občerstvením i možností vyblokování prostředního sedadla v přední časti letadla,“ uvedla Pavlíková.

U Srí Lanky byl podle Pavlíkové zájem primárně o různou kombinaci poznávacích a pobytových zájezdů, ale též o různé délky pobytu. Čedok proto mění koncept na lety s Emirates nebo Turkish Airlines s krátkými přestupy. Cestujícím to má umožnit individuálně si vybrat konkrétní den odletu i trvání zájezdu.

Destinace zůstávají

Co se týká lokalit, v nabídce Čedoku zůstávají všechny exotické destinace, které byly v loňské sezoně, další přidali ve spolupráci s jinými dopravci s přestupem nebo s odletem z jiných letišť v sousedních zemích. Všechny destinace na zimu jsou již v prodeji.

LOT přišel do Prahy jako partner Čedoku po neslavném pokusu s Luke Air. Italský dopravce tehdy po prvním letu ukončil provoz. Důvodem byly dopady pandemie koronaviru, aerolince nepomohla ani státní pomoc. Luke Air byla značka letecké společnosti Blue Panorama Airlines.

Zájezdy do exotiky nabízí z Prahy také cestovní skupina DER Touristik, zastřešující značky Fischer, EXIM tours a NEV-DAMA. Od podzimu bude ve spolupráci s leteckými společnostmi World2Fly a Smartwings nabízet lety do Mexika – Puerto Vallarty, Keni, Bahrajnu, Vietnamu, Dominikánské republiky a na Kubu do oblasti Holguin.

Sázka na Airbus A350 s rekordní kapacitou se vyplatila, Der Touristik rozšíří nabídku letů do exotiky

Tagy Čedok exotická dovolená letiště praha LO LOT LOT Polish Airlines Neos prg
4 komentáře