ČD Cargo má ve flotile první Traxx, půjčilo si ho na rok pro byznys v Rakousku

Lokomotiva TRAXX F140 AC3. Foto: Fabien Perissinotto / Wikimedia CommonsLokomotiva TRAXX F140 AC3. Foto: Fabien Perissinotto / Wikimedia Commons

Společnost ČD Cargo rozšíří svůj byznys v Rakousku. Kvůli novým zakázkám si na jeden rok pronajala lokomotivu řady 187 od

Společnost ČD Cargo rozšíří svůj byznys v Rakousku. Kvůli novým zakázkám si na jeden rok pronajala lokomotivu řady 187 od společnosti Railpool. Lokomotiva by měla získat i speciální polep.

Jde o lokomotivu Traxx F140 AC3 LM od Bombardieru. Jde o první Traxx, který ČD Cargo zařadilo do své flotily, na konci letošního roku začne přebírat první z deseti objednaných kusů, které bude vlastnit.

Výkonný ředitel ČD Cargo Tomáš Tóth vysvětluje nájem lokomotivy hlavně systémem „last mile“, který elektrické lokomotivě umožňuje zajíždět i na neelektrizované vlečky. „Je určená primárně na výkony v Rakousku, včetně obsluhy tamních vleček. Lokomotivu bude moci veřejnost zahlédnout i na delších relacích směřovaných z Bratislavy do německého vnitrozemí,“ uvedl Tóth.

Podle něj se firma chce důkladně i pronájmem této lokomotivy seznámit s výhodami systému poslední míle a ověřit si jeho skutečný potenciál.

Lokomotiva dostane i speciální polep. Jeho podobu zatím ČD Cargo tají. „Bude tematicky zaměřen na území, kde s ní ČD Cargo bude realizovat výkon,“ dodal Tóth.

ČD Cargo získalo v Rakousku všechna potřebná povolení včetně licence, letos v Rakousku zřídilo vlastní pobočku.

Tagy ČD Cargo Traxx F140
9 komentářů