ČD Cargo expanduje v Rakousku, začalo jezdit na vlastní licenci

Vectron 383.006 ČD Cargo s reklamou na vozové zásilky, foto: Zdopravy.cz/Josef PetrákVectron 383.006 ČD Cargo s reklamou na vozové zásilky, foto: Zdopravy.cz/Josef Petrák

Společnost ČD Cargo rozjela plně provoz své nové rakouské pobočky ČD Cargo Niederlassung Wien, díky které už může provozovat nákladní

Společnost ČD Cargo rozjela plně provoz své nové rakouské pobočky ČD Cargo Niederlassung Wien, díky které už může provozovat nákladní vlaky v Rakousku na svoji licenci a nevyužívat při přepravě služeb jiných dopravců.

Cílem je expandovat více do mezinárodní dopravy. Abychom mohli lépe využít licenci, kterou jsme v Rakousku získali v minulosti, zřídili jsme si v Rakousku pobočku,“ řekl Michal Roh z ČD Cargo. V praxi to znamená, že na hranicích se nemusí měnit strojvedoucí ani oficiálně dopravce.

Rakouská pobočka má za sebou už první přepravy z Česka do Rakouska. Expanzi do zahraničí umožnil firmě především nákupu nových vícesystémových lokomotiv Siemens Vectron, flotilu ještě rozšíří Traxxy od Bombardieru.

Pobočka je přímo podřízena představenstvu ČD Cargo, byla zapsána do obchodního rejstříku letos v lednu. „Nabízíme zajištění přepravy zboží v ucelených vlacích, a to samozřejmě i v tranzitu přes Rakousko z Maďarska nebo Slovenska do Německa, i opačným směrem,“ říká Norbert Moller, vedoucí pobočky ČD Cargo Niederlassung.

Tagy ČD Cargo Top
22 komentářů