Bez překvapení: dozorčí radu ČD povede Moos, představenstvo zůstalo

Novým předsedou dozorčí rady Českých drah se dnes stal Petr Moos. Někdejšího ministra dopravy a profesora ČVUT dnes zvolila na

Novým předsedou dozorčí rady Českých drah se dnes stal Petr Moos. Někdejšího ministra dopravy a profesora ČVUT dnes zvolila na svém zasedání do svého čela dozorčí rada.

Přítomni byli všichni členové, kteří ho jednomyslně zvolili předsedou,“ potvrdil mluvčí Českých drah Radek Joklík. Ve funkci nahradí odvolaného poslance Milana Ferance (ANO). 

I když na programu měl být i  bod personální záležitosti, k dalším personálním změnám zatím nedošlo. Představenstvo zůstává stejné, i když ministr dopravy Dan Ťok už dříve uvedl, že chce vypsat výběrové řízení na post členů představenstva.  „Jednání poté pokračovalo informací představenstva o dosavadním fungování, strategických záměrech a obchodním modelu společnosti po roce 2019,“ dodal Joklík.

Moose zvolil do dozorčí rady řídící výbor letos v červenci, kdy došlo k výměně většiny členů. Ještě včera se šířily spekulace, že Moos nakonec post odmítne a rezignuje, ten ale takové úvahy odmítl.  Kvůli personálním změnám na železnici se bouří aktuálně hlavně odboráři, ministr dopravy Dan Ťok jim slíbil, že s nimi bude jednat a pravidelně se scházet.

Tagy České dráhy dozorčí rada Českých drah Petr Moos
8 komentářů