AWT obnovila zpustlé depo v Lovosicích jako základnu pro Čechy

Nové depo AWT v Lovosicích. Autor: AWTNové depo AWT v Lovosicích. Autor: AWT

Železniční dopravce Advanced World Transport (AWT) získal nové lokomotivní depo a opravnu vozidel v Lovosicích. Firma v okrajové části města

Železniční dopravce Advanced World Transport (AWT) získal nové lokomotivní depo a opravnu vozidel v Lovosicích. Firma v okrajové části města zprovoznila nové zázemí ve zpustlém prostoru, který už v minulosti železničním depem býval. AWT jej odkoupila od Českých drah.

Společnost od počátku letošního roku prováděla rozsáhlou rekonstrukci areálu, jejíž součástí byla například oprava kolejí, haly pro údržbu lokomotiv a vozů, zprovoznění točny a celková rekonstrukce administrativní budovy. Depo a opravna bude sloužit údržbě flotily AWT i externích zákazníků.

AWT, která je součástí skupiny PKP Cargo, tak disponuje v republice sedmi depy. „Nyní se na mapě center údržby v rámci společnosti nově objevuje také město Lovosice, které se pro společnost stává klíčovou lokalitou pro údržbu lokomotiv a vozů v rámci Čech,“ uvedl generální ředitel AWT David Kostelník.

Otevření depa a opravny předcházela dvouletá příprava projektu. Podle Kostelníka šlo mimo jiné o to, aby se lokalita opět „stala živou a pěknou částí města.“

Tagy AWT depo Lovosice
19 komentářů