Auta i MHD se vrací na částečně opravenou Hlučínskou v Ostravě, hotovo bude v prosinci

Autobus v Hlučínské ulici. Foto: DPOAutobus v Hlučínské ulici. Foto: DPO

Výsledkem rekonstrukce je i modernizovaná zastávka Důl Odra. Tramvaje se vrátí v polovině prosince.

Stav prací na rozsáhlé modernizaci Hlučínské ulice umožňuje od 15. listopadu návrat autobusů MHD i částečné obnovení provozu pro individuální automobilovou dopravu.

Řidičům osobních aut se ulice Hlučínská otevře ve směru do centra města už příští týden. Ve směru na Hlučín budou ale motoristé muset ještě nadále využívat objízdnou trasu vedoucí po komunikaci Slovenská. V polovině prosince již bude ulice Hlučínská plně zprovozněna v obou směrech. Obnoven bude také tramvajový provoz, který je od 1. září v místě přerušen.

S platností od pondělí 15. listopadu 2021 rovněž dojde k úpravě jízdních řádů autobusových a trolejbusových linek Dopravního podniku Ostrava (DPO). „Na těch tak skončí dlouhodobé výluky spojené s opravou komunikací na ulici Hlučínská a Čapkova,“ uvedla Tereza Šnoblová, mluvčí DPO. Linky číslo: 24, 29, 30, 32, 33, 34, 52, 56, 66, 67, 68, 71 a 101 jedoucí doposud po odklonových trasách se tak vrací do svých původních tras.

Výsledkem bude také modernizovaná, bezbariérová a sdružená zastávka Důl Odra a také další úsek modernizované tramvajové tratě. Usnadní se tak přestup mezi tramvajemi a autobusy.

Rozsáhlá modernizace Hlučínské ulice za více než 110 milionů korun začala 1. září. Realizuje ji statutární město Ostrava společně s Dopravním podnikem Ostrava. Část nákladů pokryly dotace z Operačního programu doprava (OPD) a z Integrovaného regionálního programu (IROP) EU.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO Hlučínská
10 komentářů