Tišší provoz tramvají a přesun zastávky Důl Odra. V Ostravě začne modernizace Hlučínské za 110 milionů

Zvyšování rychlosti tramvajové tratě v Ostravě v úseku Fričova - Zahrádky. Foto: EuroviaZvyšování rychlosti tramvajové tratě v Ostravě v úseku Fričova - Zahrádky. Foto: Eurovia

Tramvajová doprava bude od 1. září do 11. prosince v úseku Sad Boženy Němcové – Hlučínská vyloučena.

V Ostravě – Přívoze začne 1. září rozsáhlá modernizace Hlučínské ulice, v jejímž rámci bude mimo jiné vyměněna tramvajová trať či přestavěna zastávka Důl Odra. Práce si vyžádají 110 milionů korun.

Tramvajová trať v úseku od Sadu Boženy Němcové po křižovatku s ulicí Palackého bude nově založena na systému pevné jízdní dráhy (dosud je na kolejovém roštu), což má přinést ztišení hluku.

Nástupiště zastávky Důl Odra se přesunou do širšího místa ulice, což umožní její využívání nejen MHD, ale i příměstskou autobusovou dopravou. Zatímco dosud musejí lidé kvůli přestupu chodit na vzdálenou zastávku, nově vznikne společné nástupiště v jednom místě. Hotovo by mělo být v prosinci.

„S městem se nám podařilo všechny uzavírky související s modernizací zkoordinovat tak, že se jak stavby města tak Dopravního podniku Ostrava odehrají v jednom čase,“ uvedl šéf Dopravního podniku Ostrava (DPO) Daniel Morys.

Na Hlučínské ulici už je uzavřen kvůli rekonstrukci most. „Cíleně jsme využili již existující uzavírky mostu. Kdybychom to letos neudělali, tak by byl příští rok most sice otevřený, ale přišla by omezení v návazném úseku,“ doplnil ostravský náměstek pro dopravu Vladimír Cigánek.

Tramvajová doprava bude od 1. září do 11. prosince v úseku Sad Boženy Němcové – Hlučínská vyloučena. Tramvaje budou odkloněny dle provozních podmínek na Hlavní nádraží, případně Plynárny. Změny se dotknou i autobusové dopravy, od 1. září do 14. listopadu dojde ke změnám spojů na linkách: č. 24, 32, 33, 34, 52, 56, 66, 67 a 68. Pro automobily nebude průjezd stavbou po Hlučínské možný, uvolnění uzavírky přijde až na jaře.

 

Tagy DPO modernizace Hlučínské ulice ostrava
18 komentářů