Austrian změní vzhled letadel, výrazně zvětší nápis na trupu. Kvůli digitalizaci

Nový nátěr s větším logem společnosti Austrian. Foto: AustrianNový nátěr s větším logem společnosti Austrian. Foto: Austrian

Letecká společnost Austrian je další aerolinkou ze skupiny Lufthansa Group, která promění vzhled svých letadel. Rakouský dopravce představil novou podobu,

Letecká společnost Austrian je další aerolinkou ze skupiny Lufthansa Group, která promění vzhled svých letadel.

Rakouský dopravce představil novou podobu, která přinese hlavní větší nápis Austrian na trupu letadla.
Zatímco Lufthansa za svoji změnu nátěru sklidila značnou kritiku, v případě Austrian jsou reakce podstatně pozitivnější.

Boeing 777 ve stávajícím nátěru Austrian. Foto: Austrian

Boeing 777 ve stávajícím nátěru Austrian. Foto: Austrian

Nový nátěr s větším logem společnosti Austrian. Foto: Austrian

Nový nátěr s větším logem společnosti Austrian. Foto: Austrian

Austrian v tiskové zprávě  změnu vysvětluje tím, že chce, aby logo bylo lépe viditelné i na menších displejích mobilních telefonů. Nový nátěr považuje za další krok k digitalizaci firmy. Kromě letadel projdou změnou i například webové stránky či mobilní aplikace.

Austrian zůstává u tradiční červené barvy, výrazně větší je ale samotný nápis na trupu letadla. Zatímco dosud zabírá jen plochu nad okny, nově budou písmena i pod okny. Nový nátěr bude dopravce zavádět postupně, jako první se objeví na Boeingu 777 registrace OE-LPF v květnu. Letadlo je aktuálně v Hong-kongu na servisní prohlídce a lakování. Celkem má proměna letadla zabrat 7 let, 18 z 82 letadel má být hotových s novým logem do příštího letního letového řádu.

 

Tagy Austrian nátěr letadla
Žádné komentáře