Arrivu trápí nedostatek řidičů, v neděli ruší část spojů mezi Prahou a Neratovicemi

Nové autobusy MAN pro Arriva City. Foto: PIDNové autobusy MAN pro Arriva City. Foto: PID

Potíže s nedostatkem přichází v době výluky mezi Prahou a Neratovicemi.

Nedostatek řidičů vede k rušení spojů v dalším regionu. Kvůli personálním výpadkům ruší Arriva City celkem jedenáct párů spojů mezi pražskou zastávkou Bulovka a Neratovicemi a Obřístvím.

Jde o spoje linky 348. O výpadku informoval organizátor Pražské integrované dopravy Ropid na svých stránkách. Arrivě se nakonec podařilo sehnat řidiče na čtyři páry spojů, které měly být zrušeny. Podle dopravce je důvodem nedostatku řidičů i nová vlna koronaviru, která přinesla řadu pracovních neschopností.

Upravili jsme rozvržení směn a část spojů zajistíme, výpadek bude o něco nižší. Je nám to líto, ale v době dovolených nás výrazněji zasáhl covid, který nám poslal část řidičů do pracovní neschopnosti. Zálohy jsme bohužel vyčerpali. Už asi před dvěma týdny jsme varovali před zvyšující se covidovou nemocností a dovolili jsme si na tuto skutečnost upozornit objednavatele. Naše předpoklady se bohužel začínají naplňovat,“ řekl mluvčí Arrivy Jan Holub.

Ropid pro cesty mezi Prahou a Neratovicemi a Obřístvím doporučuje jako alternativu linky 369, 351 nebo náhradní autobusovou dopravu za vlaky. Ty nejezdí kvůli výluce až do 28. srpna. Některé vlaky jezdí přes Kralupy nad Vltavou.

V Česku podle posledních odhadů chybí zhruba 25 tisíc řidičů kamionů a autobusů.

Tagy Arriva City nedostatek řidičů PID Pražská integrovaná doprava
40 komentářů