Arrivě hořel na okraji Prahy podvozek rychlíku, provoz byl zastaven

Požár jednotky 845 dopravce Arriva vlaky ve Kbelích. Foto: Hasiči Správy železnicPožár jednotky 845 dopravce Arriva vlaky ve Kbelích. Foto: Hasiči Správy železnic

Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Provoz na trati z Prahy do Všetat byl od 8:06 do 9:23 přerušen v úseku Praha-Satalice – Praha-Čakovice. Důvodem byl požár podvozku motorové jednotky řady 845 společnosti Arriva vlaky.

O události informovali Hasiči Správy železnic.

Podle mluvčího Hasičů Správy železnic Martina Kavky došlo k požáru u zastávky Kbely, šlo o rychlík 1140 z Prahy do Tanvaldu. Požár se týkal oblasti podvozku motorového vlaku. „Požár je uhašen, hasiči ochlazují podvozek,“ uvedl Kavka.

„Na zastávce v pražských Kbelích strojvedoucí zjistil přibržděný podvozek, odbrzdil ho. Na místo byli přivoláni hasiči, aby vše zkontrolovali, pro jistotu pak znovu ještě v Satalicích. Vlak bude dál pokračovat v jízdě. Kvůli jeho zpoždění je od Mladé Boleslavi zajištěna náhradní doprava,“ řekl mluvčí Arrivy Jan Holub.

Pro Arrivu nejde o první případ, kdy k jednotce 845 museli vyjet hasiči, jednu motorovou jednotku požár u Chřibské zcela zničil.

Dva zásahy během dvou dnů. Hasiči museli vyjíždět k rychlíkům Arrivy

Tagy 845 Arriva vlaky požár vlaku Trať 070 Praha - Turnov
87 komentářů