Dva zásahy během dvou dnů. Hasiči museli vyjíždět k rychlíkům Arrivy

Zásah hasičů u jednotky 845 v březnu 2023. Ilustrační foto: Arriva vlakyZásah hasičů u jednotky 845 v březnu 2023. Ilustrační foto: Arriva vlaky

Při událostech nebyl nikdo zraněn.

Společnost Arriva vlaky opět řeší problémy s jednotkami 845, které nasazuje na rychlíkové tratě. Dvakrát během dvou dnů k nim museli vyjet drážní hasiči. Jednou kvůli požáru, jednou kvůli zakouření. Při obou událostech nebyl nikdo zraněn.

Vyplývá to z hlášení o mimořádnostech na železniční síti, které má deník Zdopravy.cz k dispozici. Pokaždé došlo k zastavení provozu na trati. V obou případech šlo o problémy u rychlíků linky R14A z Liberce do Pardubic.

K prvnímu výjezdu hasičů došlo v pátek 1. září odpoledne (odjezd 16:05 z Liberce). Vlak mimořádně zastavil v Jeřmanicích. „Strojvedoucí nahlásil kouř z hnacího vozidla,“ uvádí se ve zprávě. K události vyrazili hasiči Správy železnic.

Zatímco v pátek strojvedoucí zaznamenal jen zakouření vozidla, v sobotu již došlo k požáru v zadní části jednotky. Šlo o vlak 1066 z Pardubic, který začal hořet těsně před příjezdem do Liberce v obvodu zastávky Pilínkov. Provoz byl zastaven od 13:50 na více než tři hodiny.

„Každý z případů měl jinou příčinu. Posuzujeme je, abychom zjistili důvody vzniku a dokázali případným potížím předcházet. Naši strojvedoucí jsou instruováni, aby při jakémkoliv podezření na zadýmení preventivně přivolali hasiče za účelem eliminace rizika,“ uvedl mluvčí Arrivy Jan Holub.

Nejde o první problém s kouřem či požárem jednotek 845, Arriva se v minulosti s podobnou situací potýkala opakovaně.

Tagy 845 Arriva vlaky R14A
158 komentářů