Arriva vyjíždí na nábor strojvedoucích, odtajnila mzdy pro stevardy

Jednotka 845.2. po modernizaci v barvách Arriva vlaky. Foto: ArrivaJednotka 845.2. po modernizaci v barvách Arriva vlaky. Foto: Arriva

Společnost Arriva vlaky vyrazí příští týden na prezentační jízdy, v kterých chce přesvědčit zejména váhající strojvedoucí, aby k nim přestoupili.

Společnost Arriva vlaky vyrazí příští týden na prezentační jízdy, v kterých chce přesvědčit zejména váhající strojvedoucí, aby k nim přestoupili. Firma začala současně s prvním kurzem pro úplné začátečníky.

Do Arrivy lákáme zkušené strojvedoucí s praxí. Ti si u nás mohou přijít také na nejvíce peněz a k tomu dostanou i patnáctitisícový náborový příspěvek. Pracujeme ale i s úplnými nováčky, ze kterých si strojvedoucí sami vychováme. Na začátku prázdnin jsme zahájili kurz, do kterého chodí jedenáct našich budoucích kolegů, a v září se rozjede kurz pro dalších dvacet. Už během kurzu dostávají uchazeči mzdu, jako kdyby chodili do práce,“ řekl Jiří Nálevka, ředitel společnosti Arriva vlaky.

Do změny jízdních řádů, tedy do data, odkdy začne Arriva obsluhovat čtyři rychlíkové linky pro Ministerstvo dopravy nebo regionální spojení ve Zlínském a Libereckém kraji, zbývá ještě více než pět měsíců. Firma přitom potřebuje na nové trasy zhruba kolem 160 strojvedoucích. Celkem  jich má podle mluvčího Martina Faráře domluvených kolem 90. Ty váhající chce přesvědčit při prezentačních jízdách do regionů.

Arriva chce využít toho, že práce na železnici může být pro řadu lidí splněným snem. Od 11. do 22. července vyráží Arriva se svými vlaky na prezentační jízdy, kde se může každý zájemce o práci na palubě vlaků nezávazně informovat anebo se rovnou přihlásit a zahájit tak namístě pracovní pohovor.

To se týká také již zkušených strojvedoucích. „Často od zkušených strojvedoucích slyšíme, že by u nás rádi pracovali, už proto, že nabízíme velmi solidní peníze i nástupy kousek od domova, ale zároveň je kolegové z jejich současné práce od přechodu k jinému dopravci zrazují, že by se zaprodali. Budu upřímná – ať má strojvedoucí modré, žluté, nebo černé srdce, rádi ho přivítáme v Arrivě a vytvoříme mu u nás příjemné podmínky, aby se tu cítil dobře a měl zároveň čas i na svůj osobní život,“ říká personální ředitelka Arrivy Lucia Kunešová.

Arriva nedávno oznámila, že zvýší platy pro strojvedoucí podle délky praxe na více než 50 tisíc Kč.

Firma oznámila i platy budoucích stevardů, kteří mají pečovat o pohodlí cestujících a také na palubě vlaku prodává jízdenky nebo pomáhá v nečekaných situacích. Budoucím stevardům Arriva nabízí měsíční plat skoro 30 tisíc korun a také příspěvek na penzijní připojištění i benefitní systém. Pozice je podle Arrivy vhodná i pro ty, kteří končí školu. Arriva nemá vlakvedoucí nebo průvodčí, jezdí v režimu bez nich.

Prezentační jízdy Arrivy

• 11. 7. 2019 – Staré Město, Uherské Hradiště, Uherský Brod, Luhačovice a zpět

• 12. 7. 2019 – Vsetín, Val. Meziříčí, Rožnov p. R. a zpět

• 18. 7. 2019 – Praha, Nymburk, Doksy, Česká Lípa, Rumburk a zpět

• 19. 7. 2019 – Praha, Stará Paka, Turnov, Liberec a zpět

• 20. 7. 2019 – Liberec, Tanvald a zpět

• 21. 7. 2019 – Praha, Kladno, Rakovník, Beroun, Praha

• 26. 7. 2019 – Praha, Příbram, Písek, České Budějovice a zpět

Tagy Arriva vlaky Top
94 komentářů