Arriva po Velikonocích posílí autobusovou linku do Berouna většími vozy

Kloubový autobus SOR NS 18 diesel. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářKloubový autobus SOR NS 18 diesel. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Společnost Arriva Střední Čechy po Velikonocích nasadí na přetíženou linku 380 z pražského Zličína do Berouna větší autobusy. Nově na

Společnost Arriva Střední Čechy po Velikonocích nasadí na přetíženou linku 380 z pražského Zličína do Berouna větší autobusy. Nově na linku vyjedou čtyři nové kloubové vozy značky SOR.

„Autobusové linky mezi Prahou a Berounem patří v rámci systému integrované dopravy ve Středočeském kraji k jedněm z nejvytíženějších a nasazení těchto nových kloubových autobusů tento stav výrazně odlehčí. Dlouhodobě požadujeme po dopravcích, aby začali pořizovat více kapacitních autobusů, jelikož to pomáhá efektivně posílit vytížené linky, protože kloubový autobus má kapacitu až o 50 procent vyšší, avšak vícenáklady se u tohoto typu autobusu zvyšují o zhruba 15 až 20 procent,“ uvedl zástupce ředitele pro dopravu a marketing Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) Martin Jareš.

Nové busy budou klimatizované a nízkopodlažní, kapacita jednoho vozidla se oproti dosud nasazovaným navýší o téměř 60 cestujících. „Nové kloubové autobusy již splňují nové standardy kvality PID, které zaručí našim cestujícím tepelnou pohodu po celý rok, informační komfort v podobě zvýšeného počtu LCD obrazovek či pohodlnější měkká sedadla vyššími opěradly,“ dodal ředitel ROPIDu Petr Tomčík.

Tagy Arriva Střední Čechy IDSK linka 380 Zličín - Beroun SOR
25 komentářů