Anonym zablokoval provoz na koridoru, ohlásil bombu ve vlaku. Policie kontroluje vlaky i jinde.

RegioJet v Hranicích na Moravě. Foto: Miroslav Volek / Flickr.comRegioJet v Hranicích na Moravě. Foto: Miroslav Volek / Flickr.com

Hrozba se týká vlaku RegioJetu z Brna do Bohumína.

(aktualizováno 10:00) Provoz na koridorové trati mezi Přerovem a Bohumínem byl od 8:58 na zhruba hodinu zastaven kvůli zásahu policie. Anonym ohlásil v jednom z vlaků nástražný výbušný systém.

Vyplývá to z informací na stránkách Správy železnic a Českých drah. Provoz byl obnoven těsně přes 10. hodinou.  České dráhy jako důvod zastavení provozu uvedly zásah Policie ČR ve stanici Hranice na Moravě z důvodu nahlášení nástražného výbušného systému ve vlaku jiného dopravce. Mluvčí RegioJetu Alexandra Janoušek Kostřicová potvrdila, že hrozba se týkala vlaku RegioJetu. Šlo o rychlík 1105 z Brna do Bohumína.

Od anonymních telefonátů hrozící bombou byl několik let na železnici klid. V roce 2016 došlo k sérii podobných hrozeb, jejich autor Ondřej Kopetschke byl pravomocně odsouzen na osm let.

Nejde dnes o jediný případ. Policie oznámila, že řešila oznámení i týkající se dalších vlaků. „Policisté na Vysočině zkontrolovali v souvislosti s oznámením dnes ráno dva vlaky. Ve stanici v Ostrově nad Oslavou a v Havlíčkově Brodě jsme evakuovali cestující do bezpečného prostoru. Žádné podezřelé předměty jsme nenašli a oba vlaky pokračovaly v jízdě,“ uvedla policie.

Tagy anonymní hrozba Hranice na Moravě Linka R8 Brno - Bohumín přerušení provozu vydírání
33 komentářů