Letu Smartwings do Splitu vyhrožoval anonym přes stránky letiště bombou, bezpečně přistálo

Boeing 737 ve Splitu. Foto. SmartwingsBoeing 737 ve Splitu. Foto. Smartwings

Letadlo nabere pro cestu zpět do Prahy zpoždění kvůli kontrole, zda není na palubě výbušnina.

Neznámý pachatel dnes zkomplikoval let společnosti Smartwings z Prahy do Splitu. Přes kontaktní formulář na stránkách Letiště Praha nahlásil, že na letu QS1082 je bomba. Letadlo bezpečně přistálo ve Splitu, kde probíhá jeho prohledávání.

Událost potvrdily Letiště Praha a Smartwings. „Oznámení jsme okamžitě předali všem bezpečnostním i provozním složkám, Policii České republiky, leteckému dopravci i Řízení letového provozu,“ řekla mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková.

Na lince letěl Boeing 737-700 registrace OK-SWW. Letadlo bez problémů přistálo, cestující vystoupili a začala prohlídka. Jisté je, že letadlo bude mít na zpátečním letu zpoždění kvůli kontrole, zda není na palubě výbušnina. „V současné době probíhá na letišti ve Splitu pyrotechnická kontrola letadla z důvodu anonymní bombové hrozby,“ dodala mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Posádka podle ní po přijetí informace o nahlášené bombě zahájila standardní proces pro řešení této situace. Na palubě letadla bylo 141 cestujících a 5 členů posádky.

Podobné výhružky bombou v dopravních prostředcích mohou přijít pachatele značně draho. V roce 2016 takto opakovaně vyhrožoval Leo Expressu a RegioJetu Ondřej Kopetschke. Soud ho za to poslal na osm let do vězení.

Tagy anonymní hrozba Praha - Split smartwings
19 komentářů