Alstom má novou zakázku na vodíkové vlaky ve Velké Británi

Vizualizace nových vodíkových jednotek Aventra. Foto: AlstomVizualizace nových vodíkových jednotek Aventra. Foto: Alstom

Společnost Alstom by měla být prvním dodavatelem vlaků s vodíkovým pohonem ve Velké Británii. S tamější půjčovnou železničních vozidel Eversholt

Společnost Alstom by měla být prvním dodavatelem vlaků s vodíkovým pohonem ve Velké Británii. S tamější půjčovnou železničních vozidel Eversholt Rail se předběžně dohodla na objednávce deseti třívozových jednotek Aventra.

Obě strany zatím podepsaly memorandum, do konce roku má být uzavřena smlouva na příští rok. Nové jednotky se mají vyrábět ve Velké Británii. Obě společnosti se dohodly na spolupráci a sdílení technických a obchodních informací. Ty mají vést k návrhu prvních jednotek Aventra.

Výrobce zatím neuvádí, kdy by mohly první jednotky ve Velké Británii vyjet. Není ani jasné, na jaké tratě budou nasazeny.

Alstom je první na světě, který vyrobil vlaky s vodíkovým pohonem, které již jezdí v pravidelném provozu. Jde o motorové vozy iLint.

Tagy alstom vlaky na vodík vodíková mobilita
13 komentářů