Alstom má další velkou zakázku na vlaky v Německu, pro DB Regio dodá 29 dvoupodlažních jednotek

Jednotka Alstom Coradia Stream HC pro DB Regio. Foto: AlstomJednotka Alstom Coradia Stream HC pro DB Regio. Foto: Alstom

Spojené jednotky zvládnou přepravu až 1 080 sedících cestujících.

Další zakázku na elektrické jednotky Coradia Stream High Capacity získala společnost Alstom. Pro DB Regio dodá 29 těchto jednotek na výkony v Hesensku. Dopravce je nasadí na linky RE50 (Frankfurt – Fulda – Bebra) a RB51 (Frankfurt – Wächtersbach) od prosince 2025.

Nový kontrakt oznámil Alstom v tiskové zprávě. „Nové vlaky nám umožní zvýšit kapacitu až na 1 080 sedaček v jednom vlaku ve špičce,“ řekl šéf dopravného svazu Rýn – Mohan (Rhein-Main-Verkehrsverbund) Knut Ringat. Cestujícím mají nabídnout větší komfort v podobě Wi-Fi či stolků nebo elektrických zásuvek. Součástí jednotek bude multifunkční prostor pro až 30 jízdních kol.

Alstom pro své jednotky ve verzi High Capacity (HC) získal nedávno zakázky pro provoz v Brémách a Dolním Sasku a také v provozním souboru Main-Weser. Jednotky mají díky lepší akceleraci i zkrátit jízdní dobu z Frankfurtu do Fuldy o 8 minut. Výrobce ani dopravce neuvedli, v jaké konfiguraci jednotky budou.

Tagy Alsom Coradia Stream alstom Alstom Coradia Stream HC DB Regio
12 komentářů