AKV startují na Vejprtsku s desetiletou smlouvou, nasadí SOR CN 12

SOR CN 12 společnosti Autobusy Karlovy Vary pro Vejprtsko. Foto: Autobusy Karlovy VarySOR CN 12 společnosti Autobusy Karlovy Vary pro Vejprtsko. Foto: Autobusy Karlovy Vary

Kraj zaplatí dopravci za jeden kilometr výrazně méně než své dopravní společnosti.

Společnosti Autobusy Karlovy Vary dnes začíná v oblasti Vejprtska nová desetiletá smlouva na zajištění linkové dopravy pro Ústecký kraj. Pro cestující bude nová smlouva znamenat řadu změn.

Novinkou budou např. USB nabíječky či možnost platby jízdenky bezkontaktní platební kartou. Dopravce nasadí na linky nízkopodlažní klimatizované autobusy SOR CN 12, budou v zelené barvě Dopravy Ústeckého kraje.

Zároveň dojde k některým změnám ve vedení a číslování linek (viz níže). Na linkách bude platit integrovaný tarif DÚK, který cestující znají již od roku 2015. Budou platit stejné podmínky cestování i ceny jízdenek. Platné budou také všechny vydané papírové časové jízdenky a čipové karty. Novinkou bude možnost platit jízdenky bezkontaktní platební kartou.

AKV podepsaly desetiletou smlouvu loni v červnu, na trasách jezdí už od roku 2019 po konci TD Bus. Cena 32,68 Kč za kilometr je o více než 30 % nižší, než kolik kraj platí své Dopravní společnosti Ústeckého kraje.

Změny linek

583 Vejprty – Annaberg-Buchholz: linka bude zrušena a ve stejném rozsahu nahrazena linkou 590 Kadaň – Klášterec n. Ohří – Vejprty – Annaberg-Buchholz.

584 Jirkov – Boží Dar (Cyklobus): linka bude zrušena a ve stejném rozsahu nahrazena celoroční linkou 585 Jirkov – Chomutov – Kurort-Oberwiesenthal.

600 Kadaň – Vejprty: linka zrušena a nahrazena linkou 590 Kadaň – Klášterec n. Ohří – Vejprty – Annanberg-Buchholz. Linka 590 v úseku Kadaň – Vejprty bude v pracovní dny provozována v intervalu 60 minut a o víkendech 120 minut. V úseku Vejprty – Annaberg-Buchholz bude rozsah odpovídat provozu linky 583. V Klášterci nad Ohří zůstává návaznost na rychlíky směr Ústí nad Labem. Časové posuny na lince.

601 Tušimice – Okounov: linka zrušena a nahrazena linkou 591 Tušimice – Kadaň – Klášterec n. Ohří – Perštejn – Okounov. Rozsah dopravy odpovídá provozu linky 601. V pracovní dny mírně navýšen počet spojů do Tušimic a do Perštejna.

602 Klášterec n. Ohří – Petlery: linka zrušena a nahrazena linkou 593 Kadaň – Rašovice – Klášterec n. Ohří – Domašín – Petlery. Rozsah dopravy v úseku Klášterec n. Ohří – Domašín – Petlery mírně navýšen.

603 Kadaň – Klášterec n. Ohří: linka zrušena a nahrazena linkou 593 Kadaň – Rašovice – Klášterec n. Ohří – Domašín – Petlery. Počet spojů v úseku Kadaň – Rašovice – Klášterec n. Ohří zachovaný. Zrušen méně využívaný brzký ranní spoj a zaveden odpolední spoj v 16:10 z Kadaně.

 

Tagy Autobusy Karlovy Vary Doprava Ústeckého kraje Ústecký kraj Vejprtsko
20 komentářů