Airbus ČSA s výročním polepem je poprvé v Praze. Na letu jiného dopravce

Airbus A320 OK-HEU. Foto: ČSAAirbus A320 OK-HEU. Foto: ČSA

Letadlo bylo nasazeno na linku společnosti Israir.

České aerolinie poprvé zavítaly do Prahy s pronajatým Airbusem A320 se speciálním polepem připomínajícím letošní výročí 100 let od založení. Letadlo registrace OK-HEU přistálo v Praze v 18:14.

Nejde však o let ČSA, ale izraelské společnosti Israir a její linky z Tel Avivu. Průběh letu je na Flightradar24.com.

Aktuálně jediné letadlo ve flotile Českých aerolinií získalo nový polep v polovině února. Při údržbě v Sofii nechal dopravce umístit na Airbus A320 registrace OK-HEU i speciální polep, který připomíná letošní sté výročí založení jednoho z nejstarších leteckých dopravců.

ČSA ukázaly nové polepy na svých profilech na sociálních sítích. „Chystáme i další připomínku tohoto výročí,“ uvedla mluvčí společnosti Vladimíra Dufková. Má jít o pronájem letadla A320, které bude mít registraci OK-I00. Půjde o operativní leasing.

Čeští cestující zatím nemají mnoho šancí s letadlem připomínajícím výročí letět. Aktuálně je letoun nasazován na lety izraelské letecké společnosti Israir, která současně jedná o koupi Smartwings.

V případě druhého A320 půjde o letoun, který byl vyroben v roce 2009 a létal u filipínských Cebu Pacific. Server airfleets.net už toto letadlo označuje jako stroj pro ČSA.

ČSA oslaví sto let svého založení 6. října letošního roku. Do jubilejního roku firma vstoupila s jedním letadlem a jednou linkou. Na konci loňského roku roku ale oznámila nábor nových zaměstnanců.

Tagy České aerolinie ČSA
29 komentářů