Air Canada posílí na letech do Evropy

Boeing 787-9 Dreamliner letecké společnosti Air Canada. Zdroj: Air CanadaBoeing 787-9 Dreamliner letecké společnosti Air Canada. Zdroj: Air Canada

Dopravce zaznamenal za uplynulé léto obrovský nárůst v mezinárodním létání na transatlantických linkách.

Kanadská národní letecká společnost Air Canada se pochlubila svými plány pro lety do Evropy v letním letovém řádu roku 2024. V tiskové zprávě mimo jiné říká, že už v příštím roce bude na sto procentech svých transatlantických kapacit z léta 2019.

Dopravce staví do hlavní role novou linku z Montrealu do Madridu. Celoroční provoz nového spojení odstartuje v květnu. Na trase budou létat pětkrát týdně Boeingy 787-8 Dreamliner pro 255 cestujících ve třech třídách, včetně luxusní třídy Signature.

„Za uplynulé léto jsme zaznamenali obrovský nárůst v mezinárodním létání, a to zejména na transatlantických linkách. Očekáváme, že Evropa zůstane populární i v příštím roce. V souvislosti s tím rozšiřujeme náš letový řád, abychom zákazníkům nabídli více možností a flexibility,“ uvedl Mark Galardo, viceprezident ve společnosti Air Canada.

Posílení či dřívější zahájení provozu oproti létu 2023 čeká z důvodu očekáváné silné poptávky i několik linek do oblíbených středomořských destinací a další populární trasy. Jmenovat lze spojení z Montrealu do Athén, Amsterdamu, Barcelony, Casablancy, Kodaně, Lisabonu, Milána, Nice, Říma či Benátek.

Polepší si rovněž linky z Toronta, a to také do Athén, Barcelony, Kodaně, Lisabonu, Říma a Benátek, ale i do Bruselu, Edinburghu, Londýna či Manchesteru. Podrobně jsou změny vypsány v tiskové zprávě.

Právě do Kanady se bude možná už v příštím roce létat také z Prahy. Nedávno to zmínil na tiskové konferenci šéf pražského letiště Jiří Pos. Obnovena by mohla být linka dopravce Air Transat, o kterou letiště přišlo s příchodem pandemie. Více by podle manažera mohlo být jasné na podzim, kdy se nové linky definitivně potvrzují.

Do Prahy už v minulosti létala také Air Canada Rouge. Odnož společnosti Air Canada provozovala přímé lety mezi Ruzyní a Torontem.

Tagy AC Air Canada
13 komentářů