Aeroflot zastaví na měsíc lety do Prahy

Kvůli velké části zrušených letů Aeroflot poslal do Prahy větší Airbus A330. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comKvůli velké části zrušených letů Aeroflot poslal do Prahy větší Airbus A330. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Zákaz letů ruských strojů vyhlásilo i Bulharsko.

Ruská letecká společnost Aeroflot zastaví nejméně do 28. března své lety do Prahy. Jde o reakci na zákaz přistávání v Česku, který dnes vydalo ministerstvo dopravy.

Aeroflot to oznámil v tiskové zprávě. Stejné opatření se týká i letů do Varšavy.  Dosud Aeroflot létal jedno denně mezi Prahou a Moskvou a dvakrát týdně mezi Prahou a Petrohradem.

Jediné letecké spojení z Prahy do Ruska přímo nabízí aktuálně pouze ČSA do Moskvy a Smartwings do Petrohradu. Lze ale očekávat, že ruská strana recipročně zakáže i přílety českých dopravců. Letenky na nejbližší dny z Prahy do Moskvy nelze na webu ČSA ani Smartwings aktuálně koupit.

Od Aeroflotu se začaly odklánět i někteří další partneři: americká Delta Air Lines dnes vypověděla smlouvu o vzájemném sdílení letů.

Již čtyři země oznámily omezení provozu ruských letadel. Po Velké Británii dnes oznámilo zákaz využití vzdušného prostoru ruským letadlům Polsko, Česko zakázalo přílety a odlety. Večer pak ohlásilo zákaz pro ruská letadla Bulharsko.

Tagy Aeroflot letecké spojení Česko - Rusko Rusko sankce
27 komentářů