Aeroflot obnoví mezinárodní lety. S ruskými letadly ze Soči, z Moskvy by nedolétl

Suchoj Superjet 100 v barvách Aeroflotu. Foto: Anna Zvereva, Wikimedia CommonsSuchoj Superjet 100 v barvách Aeroflotu. Foto: Anna Zvereva, Wikimedia Commons

Základna v Soči je kvůli doletu ruských letadel. Z Moskvy by trasy do okolních zemí nezvládly.

Po více než měsíční pauze obnoví největší ruský letecký dopravce lety do zahraničí. Zatím jen částečně do některých zemí a ne z Moskvy.

Aeroflot v tiskové zprávě uvedl, že novou základnou pro mezinárodní lety se stane Soči, odkud nabídne lety do Izraele, Arménie, Egypta, Kazachstánu, Turecka a Uzbekistánu. „Letový program je zaměřen na tranzitní cestující přes Soči do Moskvy, Petrohradu a Krasnojarsku,“ uvedl Aeroflot v tiskové zprávě.

Půjde o celkem sedmnáct destinací. Pro Aeroflot bude lety provozovat společnost Rossiya Airlines, která patří pod Aeroflot. Do Soči přesune deset letadel ruské výroby Suchoj SuperJet 100.

Aeroflot si vybral země, kam ještě může létat. Přesun do Soči má logický důvod: Superjet 100 by z Moskvy například do Izraele či Turecka nedolétl. Airbusy a Boeingy by zřejmě leasingové firmy hned za hranicemi zabavily. I v případě letadel SuperJet 100 není jisté, jak dlouho budou létat. Velká část náhradních dílů je zahraničních a jejich dodávky jsou kvůli sankcím zastaveny.

Tagy Aeroflot Rossiya Airlines
104 komentářů