Autobusoví dopravci opět bojují s nedostatkem řidičů. OAD Kolín musela zrušit některé spoje

Nové autobusy MAN Lion´s City G. Foto: OAD KolínNové autobusy MAN Lion´s City G. Foto: OAD Kolín

Dopravce vysvětluje nedostatek řidičů nemocností i náběhem dalších spojů.

Tuzemské autobusové dopravce začíná po pandemii koronaviru trápit problém, o kterém přes rok nevěděli: nedostatek řidičů.

Po nedávném rušení spojů v Mostě či Českých Budějovicích dnes nevyjely některé spoje kvůli nedostatku řidičů i v rámci Pražské integrované dopravy, konkrétně u dopravce OAD Kolín ze skupiny Z Group Bus. Na provozní výkyvy upozornil na svých stránkách Ropid, OAD problémy s nedostatkem personálu potvrdila.

Na dnešek se nám nepodařilo dát dohromady 3 autobusy. Nakonec se nám podařilo částečně pokrýt i některé spoje, u nichž je na PID.cz od včerejška avizováno, že dnes nebudou odjety. Část z nich tedy nakonec odjeta byla a bude,“ řekl mluvčí Z Group Bus Miroslav Slaný. Nakonec se dopravci podařilo sehnat řidiče pro jeden autobus, nevyjely tak jen dva.

Podle dopravce se sešlo několik faktorů, kvůli kterým neměl tři autobusy kdo řídit. „V souvislosti s integrací dalších oblastí do PID došlo k rozšíření a zahuštění provozu veřejné autobusové dopravy v nově integrovaných oblastech, což si vyžádalo asi 10 řidičů navíc. Do toho se vrátil zpátky provoz, který byl po covidu částečně omezen ze strany Středočeského kraje jako objednavatele veřejné dopravy (od 1. 9. se opět vrátily některé spoje do půlnoci), na což byli potřeba další řidiči. Do toho je pár řidičů nemocných,“ dodal Slaný.

Tagy nedostatek řidičů OAD Kolín Pražská integrovaná doprava
40 komentářů