Do Ostravy začal létat další nákladní dopravce: Maleth Aero s nákladní A330

Airbus A330-200 PTF společnosti Maleth Aero v Ostravě. Foto: Letiště OstravaAirbus A330-200 PTF společnosti Maleth Aero v Ostravě. Foto: Letiště Ostrava

Jde již o čtvrté nákladní letecké spojení na mošnovské letiště. Nákladní doprava loni zaznamenala v Ostravě rekordní objem.

Letiště Ostrava získalo další nákladní letecké spojení s Asií. Do Ostravy poprvé přilétl Airbus A330-200 společnosti Maleth Aero. Jde o verzi PTC, tedy původně osobní letadlo proměněn na nákladní verzi. Do Ostravy přiletělo ze Soulu.

Na svém instagramu o tom o informovalo Letiště Ostrava. Po pravidelných linkách DHL a UPS a velmi častým letům Uzbekistan Airways Cargo jde o čtvrtou nákladní linku v Ostravě. Mošnovské letiště má tak aktuálně podstatně více cargo letů než osobních. Podle letiště by měl nový dopravce létat dvakrát až třikrát týdně. Průběh prvního letu je na Flightradar24.com. Nový dopravce létá pro společnost EGT Express, která do Ostravy přivedla už dříve lety Uzbekistan Airways Cargo.

Maleth Aero sídlí na Maltě, firma se specializuje na takzvaný ACMI pronájem letadel. Ve flotile má například čtyři Airbusy A340.

Pro Letiště Ostrava jde o další úspěch v segmentu nákladní letecké dopravy. Loni zaznamenalo nejvíce odbaveného zboží v historii. V nákladní dopravě pomohl letišti import zdravotnického materiálu při první vlně pandemie. V září byla otevřena pravidelná nákladní linka UPS do Kolína nad Rýnem, která doplnila už dříve zavedené lety do Lipska a Číny.

Celkově bylo na ostravském letišti odbaveno 14 228 tun nákladu, což je 70% nárůst oproti předchozímu roku.

Tagy EGT Express Letiště Ostrava Maleth Aero
24 komentářů