Jaroměř má dálniční oddělení policie, dálnice bude až za rok

Stavba dálnice D11 Smiřice - Jaroměř. Pramen: ŘSD ČRStavba dálnice D11 Smiřice - Jaroměř. Pramen: ŘSD ČR

Dálnici D11 a stávající komunikaci I/33 podle policie často využívají zločinci pro transport odcizených vozidel

V Jaroměři začalo naplno fungovat nové dálniční oddělení policie; sídlí v místě obvodního policejního oddělení. Oznámilo to Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje s tím, že reaguje s předstihem na výstavbu dálnice D11. Ta by měla být dovedena k Jaroměři v prosinci příštího roku.

„Vznik oddělení by měl v prvopočátku právě řešit zachování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v předmětné oblasti, především na komunikacích I/33 a I/37, kde již v této době dochází kvůli nárůstu intenzity dopravy mnohdy k nepříjemným kolizním situacím,“ uvedl šéf policie v kraji Petr Petřík.

Podle něj nové oddělení umožní také lépe potírat trestnou činnost, s níž se v těchto místech policisté setkávají. Dálnici D11 a stávající komunikaci I/33 podle policie často využívají zločinci pro transport odcizených vozidel do zahraničí, řidiči jsou přitom mnohdy pod vlivem alkoholu a drog.

„Dálniční oddělení disponuje třemi osobními vozidly, dvěma motocykly a v současné chvíli je zde pro výkon služby zařazeno zhruba deset policistů s tím, že jejich počet se bude s blížícím se termínem zprovoznění nového úseku dálnice D11 nadále zvyšovat,“ doplnil Petr Dušek, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

V budoucnu by měli jaroměřští dálniční policisté přesídlit přímo k dálnici do Stříteže u Trutnova. Se stavbou úseku od Jaroměře na Trutnov se počítá na léta 2025 až 2028. Zároveň by se měl stavět i poslední úsek z Trutnova na polskou hranici.

Tagy D11 Smiřice - Jaroměř dálnice dálniční policie
49 komentářů