Další zdravotnický materiál má létat z Číny do Ostravy

Boeing 767 společnosti Uzbekistan Airways. Foto: Letiště OstravaBoeing 767 společnosti Uzbekistan Airways. Foto: Letiště Ostrava

Společnost EGT Express chce od příštího týdne spustit dodávky leteckého materiálu z čínského Urumči do Ostravy. Chce využít pravidelnou nákladní

Společnost EGT Express chce od příštího týdne spustit dodávky leteckého materiálu z čínského Urumči do Ostravy. Chce využít pravidelnou nákladní linku Urumči – Taškent – Ostrava, kterou spustila loni na podzim.

„Ve spolupráci s Ministerstvem Zdravotnictví ČR organizujeme od příštího týdne dodávky zdravotnického materiálu, mimo jiné s využitím naší pravidelné linky na trase Urumči – Ostrava. Věříme, že tyto dodávky podpoří boj proti šíření viru nejen v Olomouckém kraji,“ napsala firma na svých stránkách. „Dodávky jsou každý týden, bohužel přesný časový graf příletů nezveřejňujeme,“ řekl marketingový ředitel Petr Mikel.

Nákladní linka létá s Boeingy 767 v nákladní verzi společnosti Uzbekistan Airways, za poslední týden se letadlo objevilo v Ostravě třikrát. „První lety budou vypraveny z Číny v úterý, čtvrtek a neděli. Zároveň také začínáme provozovat letecký most Šanghaj – Ostrava s četností minimálně jednou týdně,“ uvedla společnost na stránkách.

Novinář Jaroslav Kmenta upozornil nedávno na svém facebookovém profilu, že majitel firmy EGT Express Jaroslav Spáčil je největším sponzorem hnutí ANO 2011 v Olomouckém kraji.

https://www.facebook.com/jaroslavkmentanovinar/photos/a.710114325710371/2713373755384408/

 

 

Tagy EGT Express letecký most Česko - Čína Letiště Ostrava Uzbekistan Airways
19 komentářů