V Neratovicích začne stavba nové zastávky, vyjde na 24 milionů korun

Motorový vůz 854 v Neratovicích. Foto: Michal ChrástMotorový vůz 854 v Neratovicích. Foto: Michal Chrást

Společnost Remex CZ vyhrála zakázku na stavbu další zastávky na české železniční síti. Na trati 070 z Prahy do Turnova

Společnost Remex CZ vyhrála zakázku na stavbu další zastávky na české železniční síti. Na trati 070 z Prahy do Turnova vybuduje zastávku Neratovice – Sídliště. Hotova má být na jaře příštího roku.

Správa železniční dopravní cesty již s firmou, která nabídla v soutěži 4 firem nejnižší cenu, uzavřela smlouvu. Spoluinvestorem je město Neratovice. Za zastávku zaplatí 24,2 milionu korun. Pro Remex jde vůbec o první smlouvu se SŽDC, na železnici se dosud vyskytovala u řady zakázek jako subdodavatel.

SŽDC i město si od nové zastávky slibují zvýšení dostupnosti železniční dopravy. Součástí je vybudování přístupových cest a přístřešků pro cestující. „U zastávky je významným prvkem výstavba nového železničního přechodu pro pěší, který umožní legální, ale zejména bezpečné propojení západní a centrální části města. Vzhledem k významnému množství cyklistické dopravy na území města je zastávka vybavena krytými stojany pro jízdní kola a je umožněno využití spolehlivé pravidelné kolejové dopravy i cestujícím z delších docházkových vzdáleností,“ uvedla mluvčí SŽDC Nela Friebová. Nový přechod nahradí stávající vyšlapaný přechod  přes trať v ose ulice Dr. E. Beneše. Zastávka bude rovněž vybavena vizuálním informačním systémem a bude rekonstruován železniční svršek a spodek v délce 175 metrů. Díky zastávce na trati do Prahy budou mít na vlak podstatně blíže obyvatelé hlavního neratovického sídliště.

K předání staveniště má dojít na začátku září, firma má osm měsíců na dokončení, hotovo by tak mělo být do dubna. Kvůli výstavbě čeká trať 070 další vlna výluk. Od 12. října do 18. října jsou naplánované denní výluky od 8 do 17 hodin, na tu pak naváže od 19. října nepřetržitá výluka do 1. listopadu.

Tagy Neratovice-sídliště Remex Správa železniční dopravní cesty SŽDC Trať 070 Praha - Turnov
21 komentářů