Ústecký krajský dopravce přebírá další oblast, autobusy má dál pronajaté

Autobus Mercedes Citaro společnosti ČSAD Slaný na lince z Litvínova do Olbernhau. Foto: Olbernhau.deAutobus Mercedes Citaro společnosti ČSAD Slaný na lince z Litvínova do Olbernhau. Foto: Olbernhau.de

Dopravní společnost Ústeckého kraje přebírá od 1. července další oblast, kde bude zajišťovat autobusovou dopravu. Krajem vlastněná firma začne jezdit

Dopravní společnost Ústeckého kraje přebírá od 1. července další oblast, kde bude zajišťovat autobusovou dopravu. Krajem vlastněná firma začne jezdit na linkách na Bílinsku a Litvínovsku. Provoz zde ukončí společnost ČSAD Slaný patřící pod skupinu ICOM, její autobusy zde ale zůstanou.

„Tarif a smluvní přepravní podmínky zůstávají zachovány včetně platnosti čipových karet dopravce ČSAD Slaný. Se změnou dopravce nastávají změny v jízdních řádech na vybraných linkách,“ uvedl Ústecký kraj na svých stránkách.

Ústecký kraj se pustil jako první do experimentu s vlastním dopravcem. Než nabere všechny lidi a bude mít autobusy, řeší v řadě oblastí provoz přechodnými smlouvami s jinými dopravci za nadstandardní ceny.

Podle mluvčí Ústeckého kraj Magdaleny Fraňkové se počítá pro oblast Litvínovska a Bílinska s padesáti řidiči. „Tento počet je dnes zajištěný,“ řekla Fraňková.

DSÚK nemá ale ještě vlastní autobusy. Vozidla z rámcových smluv, které řeší antimonopolní úřad, ještě dopravce nepřevzal. „Autobusy, které využije společnost od července, budou pronajaté od společnosti ČSAD Slaný. Termíny z rámcových dohod a kupních smluv na dodání autobusů jsou pozdější, vozy zatím ještě nejsou hotové a nepřebírají se,“ dodala Fraňková.

Další oblastí, kterou DSÚK převezme, bude od ledna příštího roku oblast Dolní Poohří a Teplicko (včetně příměstské dopravy Teplice), od 1. února 2021 ještě Lounsko – západ a Podbořansko.

Jaké linky přebírá DSÚK
498 Teplice-Bílina-Louny – přečíslování linky na 504 Teplice-Bílina-Louny
499 Teplice-Světec-Velvěty – přečíslování linky na 502 Teplice-Světec-Velvěty
501 Bílina-Osek-Litvínov,Záluží – beze změny
502 Teplice-Světec-Velvěty – dříve linka 499
503 Bílina-Ohníč-Teplice – sloučení s linkou 505 Bílina-Ledvice-Úpoř
504 Teplice-Bílina-Louny – dříve linka 498
505 Bílina-Ledvice-Úpoř – linka zrušena, sloučena s linkou 503
506 Měrunice-Bílina-Lovosice – zrušena rozšířená přeprava jízdních kol v pracovní dny
508 Bílina-Lukov – beze změny
521 Litvínov-Brandov-Olbernhau – beze změny
523 Litvínov-Český Jiřetín – beze změny
524 Litvínov,Záluží-Dubí-Chlumec – beze změny
525 Litvínov-Mariánské Radčice-Braňany – beze změny
526 Litvínov-Osek,Dlouhá Louka – nově provoz o víkendech po celý rok, nový víkendový odpolední spoj

Tagy Dopravní společnost Ústeckého kraje DSÚK zajištění dopravní obslužnosti Ústeckého kraje
4 komentáře