Do Ústeckého kraje dorazily první turecké autobusy Otokar, stojí pod 4 miliony korun

Nové autobusy Otokar Vectio LE pro Dopravní společnost Ústeckého kraje. Foto: Ústecký krajNové autobusy Otokar Vectio LE pro Dopravní společnost Ústeckého kraje. Foto: Ústecký kraj

Nová vozidla umožní ukončit dražší pronájmy, které musela DSÚK dosud využívat.

Ústecký kraj a jeho organizace Dopravní společnost Ústeckého kraje (DSÚK) dnes představily veřejnosti první autobusy značky Otokar, které budou jezdit v různých částech kraje a nahradí dosud pronajímaná vozidla. DSÚK je pořizuje na úvěr.

Turecká společnost se stala vítězem soutěže na dodávku celkem 90 linkových autobusů. Otokar nabídl dodání jednoho autobusu za cenu 3,95 milionu korun bez DPH. Prvních deset autobusů již bylo předáno, zbývající mají být dodány v příštích týdnech. Celková hodnota zakázky je 347 milionů korun.

DSÚK je nasadí ve všech oblastech, kde zajišťuje provoz. Jde o Ústecko, Děčínsko, Litoměřicko, Lounsko, provozní soubor Bílina/Litvínov a Podbořansko.

Tendr původně vyhrála společnost NMN Group, která chtěla dodat v Bělorusku vyrobené autobusy MAZ. Na druhém místě byl Otokar, NMN byl vyloučen.

Technické parametry

OTOKAR – VECTIO U LE
Částečně nízkopodlažní příměstské autobusy
Délka – 10,1 m, šířka – 2,35 m, výška – 3,15 m
Počet míst: 50 celkem, 35 k sezení, 15 k stání
Výkon motoru – 220 kW, automatická převodovka
Klimatizace pro letní období + přídavné radiátory pro zimní období
Výklopná plošina pro nástup a výstup cestujících se sníženou schopností pohybu
Informační panely a kamerový systém, odbavovací zařízení s možností platby bankovní kartou
USB přípojky

Nové autobusy Otokar Vectio LE pro Dopravní společnost  Ústeckého kraje. Foto: Ústecký krajNové autobusy Otokar Vectio LE pro Dopravní společnost  Ústeckého kraje. Foto: Ústecký krajNové autobusy Otokar Vectio LE pro Dopravní společnost  Ústeckého kraje. Foto: Ústecký kraj
Tagy Dopravní společnost Ústeckého kraje DSÚK Otokar Otokar Vectio Ústecký kraj
51 komentářů