Malta Air. Ryanair rozšíří svůj byznys o další značku, jedná s tamější vládou

Boeing 737-800 společnosti Ryanair na Maltě. Foto: Peter Bakema / Wikimedia CommonsBoeing 737-800 společnosti Ryanair na Maltě. Foto: Peter Bakema / Wikimedia Commons

Letecký holding Ryanair rozšíří s velkou pravděpodobností portfolio svých značek o další: nově založenou společnost Malta Air. O plánu na

Letecký holding Ryanair rozšíří s velkou pravděpodobností portfolio svých značek o další: nově založenou společnost Malta Air.

O plánu na vznik nové společnosti za podpory maltské vlády informovaly Malta Times. Nová společnost Malta Air má převzít všech 61 linek, které Ryanair provozuje ze středomořského ostrova. Součástí vyjednávání s tamější vládou má být i závazek Ryanairu zdvojnásobit počet letadel na Maltě z pěti na deset a registrovat je pod maltskou značkou. Mluví se i o přechodu registrace až dalších šedesáti letadel na Maltu. Jednání pro server LovinMalta potvrdil maltský ministr cestovních ruchu Konrad Mizzi.

Podle listu je podpis dohody mezi vládou a Ryanairem na spadnutí. Malta má mít v novém projektu Malta Air takzvanou zlatou akcii a bude mít možnost například vetovat prodej aerolinek někomu jinému. Aerolinky mají zaměstnávat zhruba 350 lidí.

Chceme zajistit, aby na Maltě Ryanair zůstal dál, je tu největším dopravcem a ekonomika je na něm značně závislá,“ citovaly Malta Times vládní zdroj. Podle něj by nemělo dojít ke zdražení letenek. Kontrakt s jednou z největších leteckých skupin v Evropě má být podle představ maltské vlády i signálem pro příchod dalších investorů.

Ryanair oznámil před několika měsíci změnu své struktury na holdingové uspořádání. Kromě původního Ryanairu je ve skupině Laudamotion a polský charterový dopravce Ryanair Sun, který se přejmenuje na Buzz. Vzhledem k zásobě hotovosti na účtech Ryanairu se mluví i o dalších akvizicích, které firma chystá.

Malta už vlastní leteckou společnost Air Malta, která s Ryanairem spolupracuje už několik let. Vláda ji hodlá dál držet, aerolinky se mají více zaměřit ale na byznysové klienty.

Tagy Air Malta Malta Malta Air Ryanair
1 komentář