pruvodce

Dlouhé čekání na obchvat Kralup. Kraj po roce a půl vybral firmu na přeložky a první mosty

Nový obchvat Staré Boleslavi. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje.Nový obchvat Staré Boleslavi. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje.

Hlavní stavba stále nemá povolení.

Sdružení firem Herkul, Pohl a Viamont Servis vyhrálo soutěž na takzvanou představební přípravu obchvatu Kralup nad Vltavou. Za 232 milionů korun bez DPH postaví přeložky sítí nebo první mosty pro stavbu, o které se mluví přes 20 let.

O výběru zhotovitele informoval Středočeský kraj v tiskové zprávě. Cena v soutěži klesla o více než čtvrtinu, odhad byl 310 milionů korun.

Zakázka byla vypsána již loni na jaře, letos v březnu vyhlásili silničáři vítězem výše uvedené sdružení. To muselo i podle zprávy zadavatele vysvětlovat, zda jeho cena není příliš nízká. Do soutěže dorazilo šest nabídek. Teprve dnešním rozhodnutím rady došlo k uzavření smlouvy.

Obchvat Kralup nad Vltavou by se mohl začít stavět do dvou až tří let

Nový obchvat plánuje kraj několik desítek let, půjde o součást propojení dálnic D7 a D8.

V rámci představební přípravy, tedy první fáze celé propojky, necháme postavit 2 nové mosty a množství přeložek stávajících komunikací, čímž dojde k založení částí nových mimoúrovňových křižovatek. Součástí stavby jsou také přeložky inženýrských sítí a rekultivace stavbou dotčených pozemků,“ popsal Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

Celou propojku chce kraj dokončit v roce 2030. „Pokud půjde vše dobře, představební příprava začne v příštím roce,“ uvedl kraj. Stavba stále nemá povolení. Nová spojka povede od křižovatky na D7 u Středokluk k D8 u obce Úžice.

Trasa části obchvatu Kralup. Foto: Středočeský kraj / Mapy.czMapa obchvatu Kralup. Foto: mestokralupy.cz
Tagy Herkul II/240 Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje Kralupy nad Vltavou obchvat Kralup nad Vltavou Pohl Středočeský kraj Viamont servis
12 komentářů